BIZÁR TÝDNE: Fotbalová hymna české reprezentace. „Řekl jim někdo, že se jede na EURO 2021, ne 1996?,“ ptá se záložník Kučera

Vydáno 24.03.2021 | autor: redakce

V rámci vyhlášení ankety Fotbalista roku 2020 představila reprezentace svou oficiální píseň pro EURO 2021. A mnozí neskrývají zklamání. Místo oslavné pecky s moderním zvukem se fanoušci dočkali skladby jako z minulého století.

BIZÁR TÝDNE: Fotbalová hymna české reprezentace. „Řekl jim někdo, že se jede na EURO 2021, ne 1996?,“ ptá se záložník Kučera BIZÁR TÝDNE: Fotbalová hymna české reprezentace. „Řekl jim někdo, že se jede na EURO 2021, ne 1996?,“ ptá se záložník Kučera

„Řekl jim někdo, že se jede na EURO 2021, ne 1996?,“ neodpustil si poznámku záložník Teplic Tomáš Kučera. A není jediný, kterému se píseň Ukážeme kuráž! kapely Tři sestry nelíbí. „Víc křupanský už to být nemohlo. Kdyby to alespoň bylo chytlavý. Česká repre jede? WTF,“ přidal se Petr Fiedler.

RECENZE: Tři sestry na novém albu odkrývají punkové kořeny. Nostalgie v jejich podání znamená Sex drógy rokenról

Jiní to však s novinkou Tří sester tak černě nevidí. Naopak se jim zvuk zamlouvá. „Dobrej rockovej song a super klip,“ napsal Radek Prokeš na sociálních sítích. Na podobnou vlnu naladění fotbaloví fanoušci souhlasí a dodávají, že hymna mohla dopadnout mnohem hůř, přičemž zmiňují kapelu Kryštof, Mikolase Josefa nebo Kabáty.

Na písni začala kapela Tři sestry pracovat před více než rokem. „Chtěli jsme, aby to bylo jako po našem, tak jak já to cítím. Tedy že žijeme jako kapela trochu jiný život než vrcholoví sportovci, a proto je tam také zmíněné, že musí fotbalisti dbát na životosprávu víc než my. Je to taková lehounká píseň, která by měla dát najevo, že je potřeba do toho dát všechno,“ rozpovídal se Fanánek.

Režie videa se ujal Petr Kolečko. Vypráví v něm příběh velkého fanouška národního týmu Franty Braníka, který se loučí se svou rodinou i želvou Nedvědem a odjíždí taxíkem směr letiště na turnaj EURO. Nakonec se však rozhodne sledovat ho ve své oblíbené hospodě s kamarády.

red, foto: Instagram Tři sestry, archiv iREPORT
Témata: Tři sestry, EURO 2021, fotbal, hymna, Fanánek, Petr Kolečko

zavřít