Grammy 2021: Nahrávkou roku se mohou stát skladby Beyoncé, Billie Eilish nebo Post Malone

Vydáno 12.03.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Grammy budou předány již v neděli. Cena za Record Of The Year, tedy Nahrávku roku, je udělována interpretovi a producentovi písně. Organizátoři nominovali celkem osm skladeb, mezi nimi například Black Parade od Beyoncé, Everything I Wanted od Billie Eilish nebo Don´t Start Now od Dua Lipa.

Grammy 2021: Nahrávkou roku se mohou stát skladby Beyoncé, Billie Eilish nebo Post Malone Grammy 2021: Nahrávkou roku se mohou stát skladby Beyoncé, Billie Eilish nebo Post Malone

Black Parade – Beyoncé

Píseň Black Parade nazpívala zpěvačka Beyoncé pro charitativní účely. Vydala ji v reakci na úmrtí George Floyda, a to přesně 19. června, tedy v den, kdy Amerika oslavuje výročí konce otrokářství. Song zpěvačka napsala ve spolupráci se svým manželem Jay-Zem.

VIDEO: Beyoncé nabízí další dva loky ze své Lemonade

Colors – Black Pumas

Singl Colors vydali Black Pumas už v roce 2019, loni ho pak roztáhli na deset minut. Retro píseň odkazuje na Motown a další americké labely 60. a 70. let a vyšla na EP The Electric Deluxe Sessions. Kapela je v line-upu na Colours of Ostrava.

Rockstar – DaBaby, Roddy Ricch

Píseň Rock vydal rapper DaBaby ve spolupráci s Roddym Ricchem. Zajímavostí je, že hudebník debutoval teprve v roce 2019, během posledního roku však dosáhl už mnoha úspěchů. V současnosti dokonce vede vlastní label Billion Dollar Baby Entertainment.

Say So – Doja Cat

Say So se nachází na druhém studiovém albu Hot Pink hudebnice říkající si Doja Cat. Singl pětadvacetileté zpěvačky se stal krátce po vydání obrovským hitem, který později rapperka vydala také jako remix s Nicki Minaj.

Everything I Wanted – Billie Eilish

Billie Eilish minulý rok vyhrála na Grammy téměř vše, co mohla. Na gramofonové sošky útočí také letos a na jednu z nich právě v kategorii Nahrávka roku. Everything I Wanted opět napsal zpěvaččin bratr Finneas O’Connel, který stojí za všemi jejími velkými hity. V singlu se hudebnice vypořádává se sebevražednými choutkami.

BIZÁR TÝDNE: Šeptající Billie Eilish versus Anthrax a Suicidal Tendencies

Don’t Start Now – Dua Lipa

Singl Don’t Start Now vydala Dua Lipa na své druhé desce Future Nostalgia. Napsala ho ve spolupráci s Caroline Ailin a Emily Warren, producentem písně byl pak Ian Kirkpatrick. Ve skladbě Dua Lipa oslavuje svou nezávislost a říká v ní svému bývalému, aby zapomněl na jejich společnou minulost.

Cirles – Post Malone

Skladba Circles dosáhla v americkém žebříčku Billboard Hot 100 prvního místa. Post Malone ji vydal jako třetí singl z alba Hollywood’s Bleeding, které je taktéž nominováno na Grammy. Circles vypráví příběh o zlomeném srdci.

Savage – Megan Thee Stallion ft. Beyoncé

Jen málokdy se stane, aby byly dvě skladby jedné zpěvačky nominovány na Grammy ve stejné kategorii. Beyoncé se to však povedlo. Manželka Jay-Zho si totiž zazpívala ve skladbě Savage, kterou na svém albu vydala rapperka Megan Thee Stallion.

Text: Andrea Štipčáková, foto: promo interpretů
Témata: Grammy, Beyoncé, Black Pumas, DaBaby, Roddy Ricch, Doja Cat, Billie Eilish, Dua Lipa, Post Malone, Megan Thee Stallion

zavřít