LIVE: Nothing More rozpoutali v Praze šílenství. Totálně mě rozsekali, znělo MeetFactory

Vydáno 07.02.2024 | autor: iREPORT

Už po loňské účasti Nothing More na Rock for People se o americké sestavě hovořilo jako o obrovském talentu a jejich vystoupení se zařadilo mezi nejlepší sedmadvacátého ročníku. Když proto oznámili koncert v Praze, mnozí neváhali a vstupenku do MeetFactory si okamžitě zakoupili. Naplnila kapela jejich očekávání?

LIVE: Nothing More rozpoutali v Praze šílenství. Totálně mě rozsekali, znělo MeetFactory LIVE: Nothing More rozpoutali v Praze šílenství. Totálně mě rozsekali, znělo MeetFactory


Nothing More
Praha, MeetFactory
6. 2. 2024

Už ve frontě, která se po šesté hodině začala tvořit před MeetFactory, nebylo pochyb o tom, že se na koncert chystají zejména skalní fanoušci Nothing More. Ze všech stran se ozývala diskuze, velmi zajímavý byl například dialog o žánrovém zařazení kapely. Pravda je taková, že je skutečně těžké texaské rodáky s někým srovnávat. Jejich živelná show, hluboké texty a skvěle zahraná hudba je vynesly mezi nejlepší alternativní skupiny současnosti. Zároveň zůstávají sami sebou, nechtějí uvíznout v nějaké škatulce.

Altrockový večírek v MeetFactory nebral konce. Nothing More byli plní energie

Večer otevřeli dánští Siamese. V Praze nevystupovali poprvé, přesto dávali najevo své nadšení z města (a levného piva). Sice byly občas znát problémy se zvukem, především zezačátku, kdy téměř nebyl slyšet zpěv, ale energický výstup frontmana to vyrovnal. Publikum si získali nejen díky hudbě, ale také sympatickým vystupováním. Po koncertu pozvali příznivce na pokec. Na stagi strávili půl hodiny, během které zazněly i jejich nejznámější songy Ocean Bed a Vertigo.

Po Siamese naskočili na pódium SiM, kteří se v našich končinách proslavili především díky anime Attack on Titan. U písně The Rumbling – znělky série - tak nebylo otázkou, jestli ji zahrají, ale kdy. Přidali k ní i Under The Tree a pár dalších skladeb, které už seriálem nesouvisely. Každého přitom přesvědčili, že Japonsko a punk k sobě prostě patří. Frontman často oslovoval publikum, mimo jiné vyvolal moshpit a donutil fanoušky pokleknout při Killing Me.

Ticho po koncertu SiM prořízla nahrávka Take Me Home, Country Roads Johna Denvera. Ti z nás, kteří se nechali melodií ukolébat, však udělali chybu. Zhruba dvě minuty nato song přerušila elektrická kytara. Začalo Let ´Em Burn a s ní i další skvělý výstup. Na pódium totiž vtrhli očekávání Nothing More.

Zpěvák a frontman Jonny Hawkins se od začátku svíjel, hroutil a předvedl tak velmi expresivní výkon. Později se mírně uklidnil, nejspíš pod vlivem zcela vydýchaného vzduchu, představení tím však na kvalitě neutrpělo. Žádná z kapel nepoužívala extra efekty, vystačily si se světly, trochou mlhy a v případě Nothing More větrákem. To ale bylo v intimní MeetFactory naprosto ideální.

Kromě osvědčených hitů zahráli Nothing More novou, dosud nevydanou skladbu Angel Song a zavzpomínali také na loňský koncert na Rock for People, který zpěvák označil za „awful and amazing at the same time“.

Ani v závěru sestava nezvolnila, možná spíše naopak. Svůj um předvedli v sólech kytaristé a zpěvák Hawkins nezapomněl připomenout, že je také skvělým bubeníkem, a tak se předvedl také za bicími. „Ty vole, oni mě rozsekali,“ zaslechla jsem při odchodu ze show. A nemůžu jinak než souhlasit.

Setlist: Let 'em Burn Play, Do You Really Want It?, Don't Stop, If It Doesn't Hurt, Tired of Winning, Go to War Jenny, Angel Song, If I Were, FACE IT, I'll Be OK, SPIRITS, Fadein/Fadeout , Ocean Floor , This Is the Time

Text: Andrea Hupková, foto: Monika Jetelová
Témata: Nothing More, SiM, Siamese, MeetFactory, Rock For People

zavřít