Nominační tipy Žebříku (IV.): Na Objev roku aspirují 7krát3, Deaf Heart i Karin Ann, o nejlepší akci bojují Rock for People, Marek Ztracený či Letokruh

Vydáno 19.02.2021 | autor: Andrea Štipčáková

V posledním přehledu nominovaných se podíváme na objev a akci roku. V první jmenované kategorii zabojují o vítězství 7krát3, Adolfeen, Deaf Heart, Karin Ann a Nelly, nejlepší akce pak uspořádali organizátoři Letokruhu, Monster Meeting, Praha Září, Rock for People a Marek Ztracený. Kdo vyhrál, se dozvíte během slavnostního vyhlášení 21. května v DEPO2015 v Plzni.

Nominační tipy Žebříku (IV.): Na Objev roku aspirují 7krát3, Deaf Heart i Karin Ann, o nejlepší akci bojují Rock for People, Marek Ztracený či Letokruh Foto: Ondřej Pýcha


OBJEV

7krát3

Štěpán Hebík alias 7krát vypustil svůj debutový singl Promiň už v roce 2019, výrazněji však na sebe upozornil až v loňském roce. Vydal své první EP obsahující šest skladeb, na kterém mu hostovali PSH a Jiří Korn, a zároveň se podílel na několika písních svých kolegů. Namátkou například na skladbě Mezi prsty Paulieho Garanda. EP pokřtil 7krát3 koncem července dvojicí koncertů na Střeše Radosti, záznam pak vydal v podobě videoklipu k tracku Roky.

ROZHOVOR | 7krát3: Jestli mám ještě čas na deku a brko? To si kuř!

Adolfeen

DJ Roxtar přišel během koronavirové pauzy jako spousta dalších muzikantů o práci. Ve volném čase si tak vymyslel postavu Adolfeena, maňáska žraloka, který rapuje sprostě a s německým přízvukem. Jeho prvním velkým hitem se stala skladba Corona Firus, která vyšla jen několik dní po vyhlášení zákazu shromažďování.

Deaf Heart

Deaf Heart se na hudební scéně objevili v roce 2019. Osobití muzikanti na sebe upozornili nevtíravými melodiemi s velkým potenciálem a rokenrolem ovanutým hudbou osmdesátých a devadesátých let. Loni v prosinci kapela přišla s očekávaným debutem, který nazvala Soft Heart Attack. Deska o deseti skladbách pojednává o lásce, randění, rozchodech i roce 2020 a členové formace její nahrávání včetně produkce, mixu a masteringu zvládli sami.

ROZHOVOR | Deaf Heart: Chováme se jako spratci, aby lidi uvěřili, že to není póza

Karin Ann

Karin Ann se na scéně objevila jako blesk z čistého nebe. Debutovala singlem 3AM, který napsala na ukulele už v patnácti letech. Posléze na sebe upozornila písní Hloupej svět, jíž nahrála s Benem Cristovaem, a naposled zaujala novinkou I Yearn for Agony. Ta je o nejtemnějších částech její mysli v době nejtemnějších období. Pozitivní ohlasy má teprve osmnáctiletá zpěvačka nejen z domovského Slovenska, ale také z Maďarska či Polska. A začínají si jí všímat i média v Německu a ve Spojených státech amerických.

Nelly

Zpěvačka Nelly vydala svůj debut už v roce 2018, české publikum však výrazněji zasáhla až minulý rok. V jeho závěru vydala až hororový klip k písni Duch, v němž ukázala svou jinou tvář. V blízké budoucnosti plánuje vydat novou desku, zároveň však nechce nic uspěchat. „Pro mě je teď důležitější být v kontaktu s fanoušky a vydávat častěji nové singly,“ uvedla zpěvačka.

Nelly už nechce být neviditelná. Mladá zpěvačka vydává singl Duch

AKCE

Letokruh

Pořadatelé putovního Letokruhu šli loni do rizika a uspořádali festival s parametry, na které byli posluchači zvyklí z dob před koronavirem. Do Prahy, Brna a Hradce Králové přivezli největší hvězdy nejen české scény včetně Marka Ztraceného, Mirai, Bena Cristovaa nebo Pokáče a hudebním příznivcům tak alespoň na pár dnů navodili pocit jakéhosi „normálna“.

Rybičky 48 spálili pop-punkovou konkurenci na popel. Jaký byl druhý den pražského Letokruhu?

Marek Ztracený – O2 Arena Praha

Marek Ztracený byl loni jedním z mála interpretů, kteří stihli těsně před březnovým lockdownem odehrát velké koncerty. Zpěvák si naplánoval hned dva, a to rovnou do pražské O2 areny. Vyprodaná hala v obou případech sálala nadšením nejen z hudebníkova charismatického vystupování, ale rovněž z výběru hostů. Emocemi nabité koncerty zakončil Ztracený skladbou Naše cesty, která už jen podtrhla výjimečnost obou večerů.

LIVE: Marek Ztracený si v O2 areně plnil sny

Monster Meeting

Minulý rok vtrhl na českou hudební scénu nový projekt pod názvem Monster Meeting. Traktor a Dymytry vyrazili za fanoušky po celé České republice a za doprovodu dalších kolegů předvedli vynikající výpravnou show plnou skvělých efektů. Pokud to situace dovolí, plánují skupiny vyrazit na šňůru opět letos.

Dymytry a Traktor přivezli Monster Meeting do Výravy. Akci přerušila monstrózní bouře

Praha Září

V září se v Praze uskutečnila akce, která proměnila Výstaviště v prostor, kde se během tří dnů odehrály největší pražské festivaly, jako Designblok, Febiofest, Metronome Prague Music, Pražské jaro, Signal Festival či United Islands of Prague. Hudební fanoušky čekal bohatý program v podobě koncertů známějších i méně známých muzikantů. Vystoupili například Lucie, Monkey Business, Tata Bojs, Tomáš Klus nebo Prago Union.

Festival Praha Září míří do finále. Jak to vypadá na pražském Výstavišti?

Rock for People

Pořadatelé Rock for People se s loňským ročníkem festivalu vypořádali s grácií. Ačkoliv jeho historicky první vyprodaný ročník zrušila světová pandemie, organizátoři se rozhodli fanoušky potěšit alespoň komornější verzí akce. V Hradci Králové se tak během prodlouženého víkendu představili například John Wolfhooker, Pokáč, Gaia Mesiah, Kapitán Demo nebo vypsaná fiXa.

Navzdory viru i počasí. Rock For People má za sebou výjimečný ročník

Předprodej vstupenek a VIP passů na finálový večer probíhá na www.anketazebrik.cz/vstupenky

Kompletní nominace včetně zahraniční části ankety, obsáhlou historii Žebříku či tipy hudebních redaktorů nabízí www.anketazebrik.cz.

Facebook Anketa Žebřík
Událost Žebřík na Facebooku

Text: Andrea Štipčáková, foto: proma interpretů, archiv iREPORT
Témata: 7krát3, Adolfeen, Deaf Heart, Karin Ann, Nelly, Letokruh, Monster Meeting, Praha Září, Marek Ztracený, Rock for People

zavřít