Pražská štafeta rozhýbe Stromovku, běžcům pak zahrají The Tap Tap

Vydáno 09.04.2016 | autor: redakce

Blíží se start zbrusu nového běžeckého závodu z dílny RunCzech. O2 Pražská štafeta 4x 5 km rozhýbe pražskou Stromovku 19. dubna odpoledne. Závod je určený čtyřčlenným štafetám a ve startovním poli se objeví hned několik známých tváří: například Michal Horáček, Dalibor Gondík, Eva Čerešňáková nebo Pavel Pafko.

Pražská štafeta rozhýbe Stromovku, běžcům pak zahrají The Tap Tap Pražská štafeta rozhýbe Stromovku

Závod je určený čtyřčlenným týmům, na každého člena čeká pětikilometrový okruh pražskou Stromovkou. Kromě příjemně stráveného sportovního odpoledne v kruhu přátel se všichni účastníci mohou těšit na pestrý doprovodný program, při kterém si mohou užít nefalšovaný jarní piknik. "Po běhu přijde hlad a hlavně chuť, i proto jsme pro běžce připravili něco speciálního. Každý tým dostane v rámci registrace box plný zdravých a chutných dobrot. Lidé se mohou těšit třeba na Panini z Italské restaurace Bisos, několik druhů ovoce, kvalitní jogurt, občerstvení od Mattoni, ale i parádní piknikovou deku, kterou poskytnul výrobce motorových olejů TOTAL," představuje Mattoni Picnic Boxy organizátor Šimon Šťastný z RunCzech.

Piknikovou deku si běžci mohou rozložit ve Stromovce, ale třeba také před pódiem u Výstaviště, kde od 20 hodin vystoupí kapela The Tap Tap. Hudebníci budou rozmístěni podél pětikilometrového okruhu a pro účastníky O2 Pražské štafety 4x5 jsou také připravena trička, cílové medaile nebo baťůžky. Každý tým pak může využít Team Boxy, kde členové najdou zázemí a mohou odsud podporovat své kolegy. "Každý účastník závodu má možnost pronajmout si Team Box zajištěný společností Johnny Servis. Team Box slouží jako základna pro běžecké týmy, jejich fanoušky, kolegy z práce a klienty, jako místo pro neformální setkání. Fanděte, bavte se a užívejte si společně strávený čas," vyzývá Šťastný.

Vojta Dyk, Xindl X a The Tap Tap nesnášejí řidiče autobusů

Oficiálním partnerem závodu je společnost O2 Czech Republic a ve čtyřčlenných štafetách mají svoje zastoupení nejen zaměstnanci společnosti O2 Czech Republic, ale také například známí komentátoři televizní stanice O2 Sport. "Běh na střední tratě patřil už na škole mezi mé oblíbené sporty, ale až loni jsem se začal účastnit pravidelně organizovaných závodů. Na O2 Pražskou štafetu se moc těším, pět kilometrů je pro mě ideální vzdálenost, kterou si dávám i ve volném čase," říká Petr Svěcený, populární moderátor stanice O2 Sport.

Titulárním charitativním partnerem závodu je Centrum Paraple. To pomáhá lidem na vozíku s poškozením míchy a jejich rodinám zvládnout těžkou životní situaci a vrátit se zpátky do života. V jeho barvách se na start závodu postaví zakladatel centra, textař a spisovatel Michal Horáček. "Spojení běhu a pomoci druhým je blahodárné. Pravý sportovec hraje fér. V zájmu kvality hry chce co možná nejrovnější podmínky pro všechny. Proto případné handicapy ostatních hráčů vnímá, zohledňuje a snaží se umenšit," vypichuje Horáček důležitost dobroběžců. Centrum Paraple přijde rovněž podpořit také chirurg Pavel Pafko a při samotném závodě před startovním polem v prvním kole pojede závodník na handbiku.

LIVE: V Jazz Docku se rozdávaly desky ze zlata a platiny, mají je Michal Horáček a spol. i Xindl X

Na startu O2 Pražské štafety nebude chybět ani herec a moderátor Dalibor Gondík a jeho sestra Adéla nebo modelka Eva Čerešňáková. Ta vytvoří krásný tým spolu s úspěšnými účastnicemi soutěží miss, Monikou Leovou, Terezou Skoumalovou a Lucií Smetanovou.

Součástí O2 Pražské štafety 4x5 je hned několik doprovodných závodů. Pro nejmenší závodníky, děti od dvou do osmi let, je určený Bambini Run a i ti nejmenší dostanou trička. ČSOB Pojišťovna Zdravotnický běh je pro lékaře, šanci poměřit své síly mají i zaměstnanci Ministerstva zahraničí ČR a pracovníci všech velvyslanectví a ambasád v ČR, těm je určený Diplomatic Cup. Pro zaměstnance a členy obchodních komor je pak TOTAL Chambers Cup.

Registrace na O2 Pražskou štafetu jsou v plném proudu na www.runczech.com.

TZ, foto RunCzech

zavřít