LIVE: Leoš Mareš i podruhé pobavil O2 arenu. Přizval si Karla Gotta i revival Queen

Vydáno 18.05.2019 | autor: Jana Kloučková

Leoš Mareš je v naší zemi naprostým fenoménem. Obyčejný kluk z Berouna, kterému se většina lidí na začátku jeho kariéry smála, dnes koncertuje v O2 areně. Na letošní květen si tento prostor pronajal dokonce tři večery po sobě. A lidé na něj stále chodí, ačkoliv moderátor prohlásil svou hudební kariéru za ukončenou již před patnácti lety. Mít na kontě tři alba a být stále na očích veřejnosti zjevně stačí.

LIVE: Leoš Mareš i podruhé pobavil O2 arenu. Přizval si Karla Gotta i revival Queen LIVE: Leoš Mareš i podruhé pobavil O2 arenu. Přizval si Karla Gotta i revival Queen


LEOŠ MAREŠ
O2 ARENA, PRAHA
17. 5. 2019

Marešův "nedostatkový" Svalnatec (singl z první desky Tři slova z roku 2001) letos dosáhl plnoletosti, proto není divu, že věkové rozpětí návštěvníků sahalo také k pokročilejšímu věku. Na druhé straně se však v koncertní hale objevovalo i mnoho teenagerů, kterým je interpret sice vzdálen věkově, ale nikoliv svým smyslem pro humor. U populárního moderátora je přinejmenším sympatické, že se nebere až tak vážně, což vytváří nemálo komických situací - včetně pocitu, že je víceméně jedním z nás.

Leoš Mareš předvedl v O2 areně skvělou vizuální show

Hlavním cílem jeho koncertů je předně zajistit obrovskou show a nejlépe i eliminovat nudu. Příchozím se dostalo stominutové zábavné podívané s velkou výpravou a několika očekávanými hosty. Kdo navštívil (ne)zpěvákův dvojkoncert v loňském roce, mohl tušit dopředu, které skladby s největší pravděpodobností zaznějí a kdo se po moderátorově boku objeví.

FOTOREPORT: Leoš Mareš podruhé obsadil O2 arenu, předvedl velkolepou show s Karlem Gottem, Markem Ztraceným nebo revivalem Queenu

Opakovala se přítomnost Terezy Kerndlové a Heleny Zeťové. Příjemným překvapením byli Ben Cristovao nebo Marek Ztracený, kteří si mohli vyzkoušet prostor vyhlášené O2 areny, na kterou se zanedlouho chystají sami za sebe. V "hypu" kolem filmového trháku Bohemian Rhapsody se dobře prodalo také vystoupení českého revivalu Queenie. Největším překvapením byl však bezpochyby Karel Gott při skladbě Být stále mlád, který na prvním ze tří letošních Leošových koncertů chyběl. Takové ovace stály vskutku za to.

Mareš měl promyšlený každý detail. Nechyběly projekce ani svítící náramky, které diváci dostávali při vstupu do areny a které udělaly svou očekávanou práci. Ve finále dostalo prostor i svatební video. Při tom všem však na publikum jistě doléhal i dojem předimenzovanosti show. Jak ale během večera zmínila Helena Zeťová - Leoš Mareš je profík, i když nezpívá. Tento výrok se opět naplnil.  

Setlist: Tři slova, Pán kožichů, Nejhorší věta, Nejlepší nápad, Srdce, Lži jsou jako déšť, Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Být stále mlád, Letadla v břiše, Miluju, Píšem si svůj sen, Zima, Vševěd, Svalovec, Slib, My Way

text: Jana Kloučková, foto: Radim Hromádko

Témata: Leoš Mareš, O2 arena, Karel Gott, Marek Ztracený, Ben Cristovao,

4,00

čtenáři

hlasuj
zavřít