LIVE: Emma Smetana zpívala na United Islands v horku, Thom Artway na Apetit festivalu v dešti

Vydáno 26.06.2016 | autor: Hana Bukáčková

Poslední červnová sobota se nesla ve znamení dobré hudby hned na několika festivalových akcích v Praze. Krom velkoformátového Metronome na pražském Výstavišti se uskutečnily také United Islands Of Prague a Apetit piknik festival. Počasí bylo ryze aprílové, nejdříve panovalo až nesnesitelné vedro, které se střídalo s menšími či většími přeháňkami.

LIVE: Emma Smetana zpívala na United Islands v horku, Thom Artway na Apetit festivalu v dešti Emma Smetana si zazpívala i se svým partnerem Jordanem Hajem. Foto: Kamush Ostružinová


UNITED ISLANDS OF PRAGUE + APETIT FESTIVAL
PRAHA
25. 6. 2016

Nejprve jsme v rámci United Islands navštívili Kampu, kde odpolední program zahajovala Emma Smetana, která střídala zpěv v angličtině a francouzštině, u jedné písně se i sama doprovodila na klávesy. U Bound Forever zmínila, že se jedná o nejkýčovitější píseň z jejího repertoáru, vycházející z lásky ke Spice Girls, které v mládí obdivovala. Jako jediný host vystoupil její přítel Jordan Haj. Poděkovala taky své babičce, která jim půjčila chatu, kde vznikla většina písniček na desku What I've Done. Nezapomněla na symbolickou Wall Of Kampa, coververzi převzatou od jejího otce Jiřího. 

V sobotu na United Islands Of Prague vystoupili Emma Smetana nebo Carpet Cabinet. Program narušila bouřka

Na Střeleckém ostrově vystoupila pohodová sedmičlenná brněnská skupina Carpet Cabinet, která hraje mix hudby laděné převážně do funky a soulu. Jako hosta si přizvali Jana Hovorku, který zpestřil vystoupení svým beatboxem.  Závěrem všechny pozvala na svůj koncert do nedalekého Jazz Docku, kde vystoupí během srpna.

NA APETIT FESTIVALU ZPÍVAL V DEŠTI THOM ARTWAY

V parku Grébovka se konal již 6. ročník kulinářského a gastronomického festivalu Apetit, kde si přišli na své jak milovníci dobrého jídla, tak ještě lepší hudby. Na festivalu jste mohli potkat i účastníky televizní show Masterchef nebo známé osobnosti, které prodávaly dobroty pro charitativní účely.

vložte odkaz, text nemažte

Program na hlavní scéně odstartoval mladičký talentovaný zpěvák Thom Artway, jenž patří mezi největší objevy naší scény. Jeho krásný tesklivý hlas přímo vábil k posezení a pojídání různých dobrot na dekách. Nezapomněl zahrát svoji největší hitovku I Have No Inspiration, kterou znovu zařadil i na konci svého setu. Ocenil, že ho fanoušci poslouchají i v dešti, protože on by sebe v tomto počasí určitě poslouchat nevydržel.

K TANCI PŘEMLOUVALI MEGAPHONE I EDDIE STOILOW

Klidného Thoma vystřídali energičtí Megaphone, kteří odstartovali svoje vystoupení písní Party Animal. Lidé byli stále spíše pasivní a po jídle se jim do křepčení moc nechtělo. Nic z toho ovšem nemělo vliv na odehraný set této pop-funkové pražské kapely, která má ve svém repertoáru převážně tanečnější věci. Muzikanti se do toho s vervou sobě vlastní pustili, bavili nejenom lidi, ale i sebe svými tanečními kreacemi. Zpěvák Bob komunikoval s publikem a snažil se jej vyhecovat k tanci, leč většinou marně. Došlo na osvědčené hity Dancin' Shoes, Amsterdam, Twice, ale i na relativní novinky Rosie a Lumber, které chystají každou chvíli vydat. Místo nemocného bubeníka Zdeňka zaskočil (a koncert odehrál výtečně) Matouš Hrábek. Vystoupení zakončili písněmi Louder a Lio.

Nastupující hvězda festivalů Megaphone: Kdo má nedostatek energie, ať přijde do kotle pod naše pódium!

Na Eddie Stoilow se muselo kvůli dlouhému nazvučení čekat. Set začali písní Hey You, po které pozdravili Libora Boučka, jenž se mihl v tančícím davu. Zpěvák Žampa se modlil, aby se neopakovalo deštivé počasí z loňska, a jeho přání se splnilo. Zmínil, že k tomuto místu má citový vztah, protože v okolí vyrůstal a má tu kamarády. Překvapoval návštěvníky tím, že si neváhal zapálit cigaretu u písničky a k tomu ji ještě odzpívat. Neustále pobízel sedící lidi, že největší kompliment pro ně bude, když vstanou. Vzdali hold své oblíbené Ellie Goulding její písní Love Me Like You Do, ze které plynule přešli do své hitovky Baby.

Při představování zaměnil jméno Martina Mrázka za Martina Průsera, to se mu prý stalo prvně za 12 let společného hraní. Sólo bubeníka Marka Fryčáka bylo podmíněno tím, že ho zahraje, pokud si lidi stoupnou - a stal se zázrak! Lid skutečně povstal a začal muzikanta hecovat. Následovaly dva přídavky, první byl ryze metalový, čímž kluci ukázali, že jsou kapela rozmanitých stylů. Druhý byl daleko pomalejší, Žampa ho začal beatboxem s doprovodem kláves.

Další zajímavé zážitky na vás v Praze o hudebním víkendu čekají i v neděli, kdy pokračují festivaly Metronome i United Islands Of Prague. 

text: Hana Bukáčková, foto: Kamush Ostružinová / Jaroslav Kutheil

Témata: United Islands Of Prague, Apetit festival, Emma Smetana, Thom Artway, Eddie Stoilow, Megaphone

3,50

čtenáři

hlasuj
zavřít