Wohnout

Vydáno 11.01.2012 | autor: Dominik Pavliš

 


Kapelu Wohnout tvoří bratři, zpěváci a kytaristé Jan a Matěj Homolovi, baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk „Fenek“ Steiner. Skupina se pohybuje na pomezí rocku, metalu a nebojí se i hlubšího přesahu do žánrů příbuzných. Krásně hudebně vykomponované písně doplňují chytlavé a originální texty.

Kapela se dala dohromady v roce 1996, ale do širšího povědomí se dostala o dva roky později, kdy dělala předkapelu při turné skupiny LucieŽlutého psa, či dokonce The Offspring v Praze. Na pouhé dva roky působení je to velmi slušné skoro a velice slibný „rozjezd“. V témže roce skupina podepisuje smlouvu u Sony Music/Bonton a vydává první desku pojmenovanou CunDaLla. Následují desky Zlý noty na večeři z roku 2000, Pedro se vrací o dva roky později a za další dva roky vychází deska Rande s panem Bendou. V pořadí již páté album vychází roku 2006 a nese název Polib si dědu, na které si Wohnouti přizvali na hostování členy z finské kapely Waltari. Deska byla natočena v nahrávacím studiu, které se nacházelo na samotě u lesa, v bývalém statku, který je dnes předělaný na pension.

Sama kapela o sobě říká: "Tak zaprvé vůbec nechápeme, proč se naše kapela jmenuje WOHNOUT. Zřejmě je to proto, že jsme novinářům chtěli ulehčit práci s vymejšlením otázek. Troufáme si tvrdit, že snad každej rozhovor začíná dotazem na náš obludný název. Za druhé jsme parta extrovertních introvertů, což se projevuje zejména tím, že se nenápadně snažíme bejt nápadný. A za třetí neděláme muziku srdcem ani mozkem, ale brvou, kterou hejbeme."

 

Diskografie

Cundalla (1999)
Zlý noty na večeři (2000)
Pedro se vrací (2002)
Rande s panem Bendou (2004)
Polib si dědu (2006)
Karton veverek (2009)
Našim klientům (2011)
Laskonky a kremrole (2014)
Sladkých dvacet na Vyžlovce (2016)

Další články interpreta

zavřít