Zrní chystají svůj největší koncert, v říjnu zahrají ve Foru Karlín za doprovodu filharmonie

Vydáno 13.06.2017 | autor: redakce

Největší samostatný koncert v historii skupiny Zrní rozezní 11. října Forum Karlín. V první polovině kapelu doprovodí Filharmonie HK.

Zrní chystají svůj největší koncert, v říjnu zahrají ve Foru Karlín za doprovodu filharmonie Zrní chystají svůj největší koncert, v říjnu zahrají ve Foru Karlín za doprovodu filharmonie

Zrní mají před sebou velkolepý křest nového alba Jiskřící, který odstartují 11. října ve Foru Karlín. Celý koncert bude rozdělen do dvou částí, kdy v první polovině kapelu doprovodí Filharmonie Hradec Králové a druhá část bude více věnovaná aktuální desce. Zazní i nejoblíbenější skladby ze starších alb.

BLOG: Honza Unger (Zrní) o klipu Igor Pelech - V krizi pomysli na lidi v ještě větší krizi a přej jim ze srdce všechno dobrý

Zrní ještě nikdy nehráli v Praze v doprovodu symfonického orchestru. Jedná se tedy o jedinečnou šanci pro pražské fanoušky vychutnat si kouzelný hudební zážitek. O návrh scény se postará hudebník a vizuální umělec Milan Cais.
Ve druhé polovině koncertu se ke kapele na pár písní připojí hvězda moderního baletu Ondřej Vinklát (první sólista baletu Národího divadla a držitel ceny Thálie) společně s taneční skupinou Dekkadancers.

Celý večer otevře elektronický experimentátor Jonatán Pastirčák aka Pjoni (SK), který se postaral o elektronický feeling alba Jiskřící. Ve Foru odehraje vlastní koncertní set, ve kterém originálně kombinuje zvuk elektronicky modulovaného Violoncella s postindustriálními beaty.


V březnu vydali Zrní nové album Jiskřící. 

"Na tomhle koncertě pokřtíme naší letošní desku Jiskřící, ze který máme velkou radost a kterou tu téměř celou s velkou chutí zahrajeme," přibližuje zpěvák Zrní Honza Unger a dodává: "Samozřejmě dojde i na naše oblíbený písničky ze starších alb, jako jsou Rychta, Dva, Jabloně, Hýkal a další."

vložte odkaz, text nemažte

Kapela Zrní je známá také spoluprací s nejlepšími tuzemskými symfonickými tělesy. Ať už to byla Janáčkova filharmonie Ostrava, se kterou okouzlili návštěvníky festivalu Colours of Ostrava či Festivalu Pohoda na Slovensku nebo například letošní květnový koncert v domácím Kladně, kde Zrní vystoupili se Symfonickým orchestrem Hlavního města Prahy - FOK.

Zrní interview: Všichni se dokážeme ztotožnit s obsahem desky. Každej prožíval nějakou krizi

Pro pražský koncert Zrní zvolili Filharmonii Hradec Králové, se kterou již dvakrát úspěšně vystupovali a vždy si spolupráci obě tělesa pochvalovala. Koncert bude dirigovat Stanislav Vavřínek (se Zrní již potřetí), aranží se ujal Stano Palůch (Slovenský geniální multi-instrumentalista a hudebník).



"Těšíme se, že si zahrajeme na takovym místě, jako je Forum Karlín. Na místě s tak vyhlášenym zvukem a takovýma možnostma. Vynechali jsme letos koncerty v Praze a všechno směřujeme k podzimu a hraní tady. Bude to náš největší samostatnej koncert a dáme si fakt záležet na tom, aby to byl pro lidi zážitek," uzavírá frontman kapely Honza Unger.

tz, jm

Témata: Zrní, Jiskřící, Forum Karlín, koncerty

zavřít