Imagine Dragons ohlašují turné, zahájí ho v Praze

Vydáno 01.11.2021 | autor: redakce

Imagine Dragons ohlašují Mercury Tour. Zahájí ho příští rok 30. května v Praze, kde zahrají na letišti v Letňanech. Poté se kapela, která vznikla v roce 2008 v Las Vegas, přesune do Berlína, Madridu i do Moskvy. V rámci šňůry se představí také na nejznámějších evropských festivalech včetně Pinkpop nebo Lollapalooza Paris.

Imagine Dragons ohlašují turné, zahájí ho v Praze Imagine Dragons ohlašují turné, zahájí ho v Praze

U příležitosti vydání svého posledního alba Mercury - Act 1 ohlašují Imagine Dragons Mercury Tour. Letní šňůru zahájí formace v pražských Letňanech, kam dorazí 30. května 2022. Těšit se na ni ale mohou také fanoušci v Berlíně, Moskvě nebo Madridu. Naposledy přijela kapela do České republiky v dubnu 2018, kdy vyprodala O2 arenu, koncert v Letňanech by tak mohl být dosud její největší tuzemskou show.

LIVE: Imagine Dragons zpět v O2 areně - energická show a nové hity

Kromě osvědčených hitů se fanoušci Imagine Dragons mohou těšit na skladby z aktuálního alba formace Mercury - Act 1, které vyšlo 3. září. Název čerpá inspiraci ze slova "mercurial", opouští metaforicky nabité texty a místo toho se pouští do emocionálních extrémů.

Jako první ochutnávky z desky kapela vypustila skladby Follow You a Cutthroat, přičemž první z nich se dostala na první místo v alternativních rádiích a žebříčku Alternative Airplay Billboardu, což znamenalo nejrychlejší vzestup Imagine Dragons na vrchol těchto žebříčků. Aktuální singl Wrecked je zpovědí o zármutku. Zpěvák Dan Reynolds ho napsal poté, co před dvěma lety přišel o švagrovou, která podlehla rakovině.

S 46 miliony prodaných alb a 55 miliony skladeb po celém světě a 74 miliardami streamů dohromady zůstávají Imagine Dragons jednou z nejprodávanějších rockových kapel. Tři nejlepší rockové skladby desetiletí podle Billboardu patřily právě této kapele - Believer, Thunder a Radioactive. Kromě jiného získala formace ocenění Grammy za nejlepší rockový výkon a dosáhla diamantového statusu RIAA.

redakce, foto: Live Nation - Eric Ray Davidson
Témata: Imagine Dragons, Praha, Letňany, koncert

zavřít