Koronaviru podlehl Alan Merrill, spoluautor I Love Rock'N'Roll. "Vtipkovala jsem a teď se cítím hloupě," říká dcera

Vydáno 30.03.2020 | autor: redakce

Ve věku 69 let zemřel americký hudebník Alan Merrill, který je mimo jiné spoluautorem a prvním interpretem hitu I Love Rock'N'Roll. Jeho dcera na Facebooku uvedla, že příčinou smrti byl koronavirus. 

Koronaviru podlehl Alan Merrill, spoluautor I Love Rock'N'Roll. Koronaviru podlehl Alan Merrill, spoluautor I Love Rock'N'Roll. "Vtipkovala jsem a teď se cítím hloupě," říká dcera

Merrill byl zpěvákem, skladatelem i všestranným hudebníkem. Hrál na kytaru, baskytaru, klávesy i harmoniku. V sedmdesátých letech se autorsky podílel na hitu I Love Rock'N'Roll své domovské kapely Arrows, která ovšem fungovala jen tři roky. Píseň poté v osmdesátých letech proslavila Joan Jett a stala se celosvětovým hitem. 

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Merrillova dcera Laura na Facebooku uvedla, že její otec zemřel na koronavirus. "Udělala jsem o 'koroně' milion vtípků, o tom jak tě dostane... a teď si připadám hloupě," napsala. 

Dále vyzvala, abychom onemocnění COVID-19, které virus způsobuje, nepodceňovali. "Pokud z toho může vzejít něco dobrého, prosím vás, abyste to brali vážně. Na penězích nezáleží. Lidé umírají. Nemyslíš si, že se to stane tobě nebo tvé rodině. Mně se to stalo."

jm

Témata: Alan Merrill, koronavirus, I Love Rock'N'Roll, Joan Jett

zavřít