Od září opět nasadíme roušky. I na koncertech, jejichž kapacita zůstává omezena

Vydáno 17.08.2020 | autor: redakce

Ministr zdravotnictví a neúspěšný zpěvák Adam Vojtěch oznámil v pondělí 17. srpna 2020 nová opatření v důsledku epidemie nového koronaviru. Spolu s novým školním rokem budou povinné roušky ve všech veřejných vnitřních prostorech, kapacitní limity koncertů zůstávají.

Od září opět nasadíme roušky. I na koncertech, jejichž kapacita zůstává omezena Od září opět nasadíme roušky. I na koncertech, jejichž kapacita zůstává omezena

„Od 1. září 2020 budou opět povinné roušky ve všech typech veřejné hromadné dopravy a veřejných vnitřních prostorech nehledě na počet lidí,“ uvedl Adam Vojtěch na tiskové konferenci po jednání vlády.

Koronavirus zasahuje: Aktualizovaný přehled zrušených a přeložených koncertů

Politici a hygienici tak reagují na začátek školního roku, při kterém začnou přibližně dva miliony žáků, studentů a zaměstnanců školního systému pravidelně cestovat městy a republikou.

Omezení kapacity koncertů zůstává stejné jako nyní. Ve vnitřních prostorech platí maximální návštěvnost 500 lidí. Větší haly lze rozdělit do pěti oddělených sektorů, maximální kapacita vnitřních koncertů je tedy 2500 diváků. Od září budou nicméně povinné roušky.

BIZÁR TÝDNE: Známe nejlepší píseň na téma koronavirus. Krmelec předělal Krabathor

Venkovní koncerty a festivaly mohou od září stále počítat s kapacitou 1000 lidí. I v tomto případě lze postavit pět oddělených sektorů, maximální kapacita koncertu v České republice je tedy 5000. Roušky na venkovních akcích povinné nejsou a nebudou.

red
Témata: koronavirus, Adam Vojtěch

zavřít