Venkovní akce na sezení, kluby zavřou v deset. Prymula představil nová opatření

Vydáno 23.09.2020 | autor: redakce

V souvislosti se strmým nárůstem nakažených nemocí Covid-19 představil ministr zdravotnictví Roman Prymula nová omezení masových akcí i otevírací doby restaurací, barů a klubů.

Venkovní akce na sezení, kluby zavřou v deset. Prymula představil nová opatření FOTO: Krmelec - Respirátor, YouTube

Ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil nová pravidla a omezení, která by měla zpomalit šíření nového typu koronaviru. V platnost vejdou ve čtvrtek 24. září 2020.

Koronavirus zasahuje: Aktualizovaný přehled zrušených a přeložených koncertů

Společenské akce v uzavřených prostorech lze pořádat pouze do deseti lidí, pokud ale pořadatel zajistí místa na sezení, limit se zvedá na 1000 lidí. Povinné jsou roušky a oddělené sektory s kapacitou maximálně 500 návštěvníků.

Pod širým nebem může na koncert, festival nebo sportovní utkání přijít pouze 50 osob, pokud ale pořadatel zajistí místa na sezení, limit se zvedá na 2000. I zde platí rozdělení do oddělených sektorů pro 500 lidí.

BIZÁR TÝDNE: Známe nejlepší píseň na téma koronavirus. Krmelec předělal Krabathor

Restaurace, bary a kluby budou muset od čtvrtka 23. září zavřít ve 22 hodin, což především pro kluby s živou hudbou znamená výrazné komplikace. Po jarní sezoně tak přijdou i o tu podzimní, mnoho z nich tak čeká boj o přežití. Aktuální nařízení jsou prozatím v platnosti na 14 dní a budou se měnit dle aktuální situace.

red, oh
Témata: covid-19, koronavirus

zavřít