LIVE: Vaše kalhotky nám pomohly přežít! Mig 21 dorazili do pražské Lucerny

Vydáno 23.11.2022 | autor: Barbora Turková

Podzim bez vyprodaných koncertů taneční, pěvecké a striptérské skupiny Mig 21 v pražském Lucerna Music Baru? Nemyslitelné. Vystoupení party okolo Jiřího Macháčka v klubu poblíž Václavského náměstí už jsou takovou příjemnou tradicí, která se po koronavirové pauze opět vrátila. Nicméně to ale vypadá, že příští rok si budou muset fanoušci zvykat na nový prostor. Mig 21 zamíří do Fóra Karlín. 

LIVE: Vaše kalhotky nám pomohly přežít! Mig 21 dorazili do pražské Lucerny LIVE: Vaše kalhotky nám pomohly přežít! Mig 21 dorazili do pražské Lucerny

Mig 21
Lucerna Music Bar, Praha
22. 11. 2022

Když Mig 21 oznámí své koncerty v Lucerna Music Baru, téměř okamžitě je vyprodají. A i tentokrát se po lístcích na dvoják, který sestava zařadila na závěr svého podzimního turné, jen zaprášilo. Jako obvykle si poradila bez předkapely, k poslechu a případnému tanci hrál před koncertem DJ. Po deváté hodině večerní už zhasla světla a za potlesku a křiku fanoušků na pódium vtrhla parta z Prahy 5 Smíchova. 

Mig 21 přivezli do Plzně déšť, fanynky pódium zasypaly kalhotkami

Koncert Mig 21 jede podle zajetého a osvědčeného mustru. Nové písničky z rok staré desky Džus noci střídají členové s těmi staršími a známými hity. U fanoušků ale dobře fungují i právě z aktuálního alba, například stejnojmenná Džus noci, Hyjé! či Hej kámo, která byla otevíračkou celého koncertu, Hádej, co žena žádá nebo Svoboda není levná věc, která je stále velmi aktuální vzhledem k situaci ve světě. 

Odpustit si Mig 21 nemohli ani Kalhotky si sundej. Bez této skladby se prostě koncerty formace neobejdou a především fanynky, které během ní házejí na pódium kusy svého spodního prádla, ji milují. A charismatický Jiří Macháček, který v sobě herce nezapře, se jejich kalhotek rozhodně neštítí. Ba právě naopak, jak sám s nadsázkou řekl, dámské kalhotky bylo to, co kapele v době covidové uzávěrky pomohlo přežít. Ze členů sestavy ostatně s fanoušky neměl nikdo problém komunikovat. Hlavním tahounem je samozřejmě Macháček, na kterém je vidět, že si koncerty užívá. Stejně tak jeho kolega Pavel Hrdlička, který, když se nestará o trubku či klávesy, zvládne si tancovat na pódiu a užívat si každou vteřinu. Ostatní jsou sice trochu rezervovanější, všichni se ale skvěle doplňují.

Kromě starých známých hitů včetně Malotraktorem či Snadné je žít, představila kapela i novinku. Běžně hudbu píše kytarista Tomáš Polák a texty Jiří Macháček. V Ptáčkovi, který je ódou na 60. léta, se ale o hudbu postaral Matěj Benko. Zda je přezdvěstí nové desky, ale kapela neprozradila. Co už se ale nějakou dobu ví, je fakt, že v dubnu příštího roku si Mig 21 vyzkouší nový prostor. 19. a 20. 4. 2023 připravují dva speciální koncerty k pětadvaceti letům existence kapely, které se budou odehrávat ve Fóru Karlín. Vzhledem k tomu, jak rychle jsou schopní vyprodat pražský Lucerna Music Bar, pro ně o trochu větší prostor jistě nebude problém. Jiné to ale bude v tom, že oproti Lucerně budou od fanoušků dál. Lucerna je přeci jen "kontaktnějším" místem. Pro skupinu i fanoušky to tak bude určitě výzva. 

Text: Barbora Turková, foto: Lukáš Zima (ilustrační)
Témata: Mig 21, Jiří Macháček, Lucerna Music Bar, koncert

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít