LIVE: Mig 21 proměnili klub v jednu velkou saunu, pod kotlem přitopil i Vojta Dyk

Vydáno 23.11.2016 | autor: Hana Bukáčková

Chlapecká taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5 Smíchova vyprodala, jak je jejím zvykem, všechny tři koncerty v Lucerna Music Baru po sobě. První večer doprovázel MIG 21  na klávesy Matej Benko, duet si s nimi vystřihl i Vojta Dyk.

LIVE: Mig 21 proměnili klub v jednu velkou saunu, pod kotlem přitopil i Vojta Dyk LIVE: Mig 21 proměnili klub v jednu velkou saunu, pod kotlem přitopil i Vojta Dyk

MIG 21
LUCERNA MUSIC BAR, PRAHA
22. 11. 2016

Sál byl ve varu už od prvních tónů. Mig 21 jsou totiž po právu naší klubovou a festivalovou stálicí, která ze židle zvedne snad i beznohého. Jirka Macháček řádil jak drak na pódiu, které bylo tradičně prozářené originálně kreativními rekvizitami od Pavla Hrdličky. Macháček si klasicky užíval, že je středem pozornosti, a předváděl se, to přivádělo fanoušky k čím dál většímu šílenství, čímž show získávala na větších otáčkách.

Mig 21 interview: Když album, tak Album

Nechyběly klasické hity jako Malotraktorem, Snadné je žít, Slepic pírka, Tančím, Chci Ti říct či téměř závěrečná Mávej, ale představili i svůj zbrusu nový zpěvník, který uvedli mixem svých hitů a atypickým táborákem na pódiu.

Překvapení večera přišlo, když v první polovině koncertu Vojta Dyk dorazil zazpívat duet s Macháčkem Ako F.B.I. Bylo to snad poprvé, kdy skladba zazněla v originální verzi a aražmá. Tento moment snad opravdu nikdo nečekal a byl zpestřením večera.

Co se nedá kapele vytknout, je výborná komunikace s publikem a nakažlivé skladby, které znají téměř všichni a sborově si je tak pobrukují. V závěru nechyběla ani mexická vlna, která krom ze stran šla i netradičně od baru směrem ke kapele. Neobešlo se to ani bez tématického házení spodního prádla při songu Kalhotky si sundej.

Pokud na vás jde podzimní splín, vyrazte na Mig 21, kteří vám naservírují energickou show. V Praze zahrají na stejném místě ještě dnes a zítra. 

text a video: Hana Bukáčková, foto: Lucie Levá

Témata: Mig 21, JIří Macháček, Vojta Dyk, Matej Benko, koncerty

4,50

čtenáři

hlasuj
zavřít