Mike Shinoda

Vydáno 17.07.1998 | autor: Dominik Pavliš

Mike Shinoda Mike Shinoda

Americký zpěvák, kytarista, klávesista, rapper a v neposlední řadě hudební producent Michael Kenji Shinoda, zkráceně Mike Shinoda, se narodil 11. února 1977 v Kalifornii. Jeho matka Leslie má rusko-maďarské kořeny a otec Kim je původem japonec. V mládí Mike Shinoda vystudoval Parkmanskou základní školu, po které nastoupil na Linderovu Canyonskou střední školu. Proslavil se díky účinkování v kapele Linkin Park.

V dětství hrál deset let na klavír, protože si to přála jeho matka. O tři roky později se zamiloval do jazzu, bluesu a rapu, do kterého začal hlouběji pronikat. To vedlo k tomu, že začal hrát na kytaru a učil se rappovat. V této době začal se spolužákem Bradem Delsonem (kytaristou Linkin Park) tvořit skladby, které společně nahrávali v provizorním studiu v jeho ložnici. Do školy s nimi také chodil Rob Bourdon (bubeník Linkin Park), se kterým vytvořili svou první kapelu. Pojmenovali ji XERO.

Mike se po dokončení střední školy přihlásil na Art Center College of Design, kde studoval grafický design a ilustraci. Právě zde se seznámil s Joem Hahnem (DJ Linkin Park) a Davidel Farrellem (baskytarista Linkin Park) a přizval je do jeho skupiny XERO. Mike školu dokončil s bakalářským titulem a poté navrhl většinu alb Linkin Park.

Do svého projektu přizvali Chestera Benningtona a přejmenovali se na Linkin Park. Díky svému nu-metalu si podmanili fanoušky po celém světě a s debutovou deskou Hybrid Theory slavili obrovský úspěch. Během jednoho roku odehráli neuvěřitelných 324 koncertů a alba se prodalo více než 29 milionů kusů. Dnes 20. července 2017 našli zpěváka Chestera Benningtona mrtvého ve své rezidenci v Palos Verdes Estates v Kalifornii, kde se kvůli psychickým problémum oběsil. S touto nešťastnou událostí skončila i skupina Linkin Park.

Mike Shinoda již roku 2005 založil svou hip hopovou kapelu Fort Minor, se kterou vydali tentýž rok debutové album The Rising Tied.

Smrt přítele Chestera Benningtona zasáhla natolik, že nahrál svou sólovou desku Post Traumatic. Ta vyšla 15. června 2018.

 

Diskografie:

Post Traumatic (2018)

Další články interpreta

Linkin Park - anketa

Obsah

vydáno 21.10.2020

zavřít