Pink, Miley Cyrus i členové Queen a Rush uctili v Los Angeles památku Taylora Hawkinse

Vydáno 28.09.2022 | autor: redakce

Stejně jako na začátku září v Londýně uctili kolegové a přátelé Taylora Hawkinse hudebníkovu památku také před fanoušky v Los Angeles. Na speciálním koncertě kromě jeho domovské kapely Foo Fighters vystoupili také členové Queen, Red Hot Chili Peppers nebo Miley Cyrus, Travis Barker či Pink.

Pink, Miley Cyrus i členové Queen a Rush uctili v Los Angeles památku Taylora Hawkinse Pink, Miley Cyrus i členové Queen a Rush uctili v Los Angeles památku Taylora Hawkinse

Přátelé a kolegové podruhé uctili památku Taylora Hawkinse z Foo Fighters, který zemřel letos v březnu. V úterý večer odehráli v Los Angeles speciální vzpomínkový koncert, jehož se zúčastnila řada slavných osobností, mezi nimi členové Queen, Rush a Red Hot Chili Peppers nebo Miley Cyrus, Pink, Travis Barker či Alanis Morissette. Během písně My Hero pak za bubny usedl muzikantův šestnáctiletý syn Shane.

Taylor Hawkins - Skvělý člověk a úžasný hudebník. Bubeník Foo Fighters za sebou zanechal nesmazatelnou stopu

Na začátku září se podobný koncert uskutečnil také v Londýně. Výtěžek z obou akcí poputuje na podporu charit Music Support a MusiCares, které vybrala Hawkinsova rodina. Záznam pak bude odvysílaný na Paramount+.

Hawkins se připojil k Foo Fighters v roce 1997, první album, na kterém se podílel, se jmenovalo There is Nothing Left to Lose. Celkem pak s kapelou nahrál osm studiových desek. Předtím, než začal hrát s bandem kolem Davea Grohla, jezdil jako bubeník na turné se Sass Jordan a Alanis Morissette.

Hawkins zemřel 25. března 2022 na předávkování drogami, pouhou hodinu před koncertem Foo Fighters v Bogotě v Kolumbii. Nalezen byl v hotelovém pokoji, bylo mu padesát let. Kapela byla v tu chvíli na turné, v rámci kterého měla zamířit také do Evropy. Nejblíže českým hranicím měla hrát v Berlíně.

red, foto: FB Foo Fighters
Témata: Taylor Hawkins, Foo Fighters, tribute, Los Angeles, Miley Cyrus, Pink, Travis Barker, Alanis Morissette, Queen, Red Hot Chili Peppers

zavřít