VIDEOROZHOVOR | Ewa Farna a Eva Burešová: Kdybychom měly každá čtyři děti, založíme si velkou kapelu

Vydáno 12.04.2023 | autor: Andrea Štipčáková

Původně jsme měli v plánu udělat rozhovory s Ewou Farnou a Evou Burešovou samostatně. Když se nám ale sešly v press roomu současně, rozhodli jsme se využít situace a pohovořit si s nimi i Přemkem Forejtem najednou. Vzniklo tak unikátní interview, během kterého zpěvačky zavzpomínaly na své první setkání a vzájemně pozvaly fanoušky na své koncerty.

VIDEOROZHOVOR | Ewa Farna a Eva Burešová: Kdybychom měly každá čtyři děti, založíme si velkou kapelu VIDEOROZHOVOR | Ewa Farna a Eva Burešová: Kdybychom měly každá čtyři děti, založíme si velkou kapelu

Ewa Farna si z jednatřicátého Žebříku odvezla ocenění za Zpěvačku roku. Jak ale sama humorně připomněla, ve svých teenagerovských letech, konkrétně v roce 2006, si z předávání cen málem odvezla sošku za Průser roku. „Nebyla jsem ale první, vyhrál to Paroubek. Ale byla jsem v nominacích s písničkou Měls mě vůbec rád,“ rozesmála nás rodačka z Vendryně u Třince. „To je strašný,“ reagovala vedle sedící Eva Burešová. „Jsem ráda, že jsem si to na Žebříku prošlapala takhle z bláta,“ směje se dnes.

Otázky však nepadaly jenom hudební. Evu Burešovou, která mezi zpěvačkami skončila druhá, doprovodil na předávání cen její partner Přemek Forejt, proto se ho moderátor neváhal zeptat, jak je na tom jeho partnerka s vařením. „Skvělá!“ pochválil ji. „Nekecej, normálně to řekni naplno. Já nejsem žádná kuchařka,“ poopravila ho Burešová, která s nadsázkou dodala, že protože se jí nedařilo vaření podle Forejtových receptů, raději ho rovnou sbalila.

Obě zpěvačky pak neváhaly diváky pozvat na své koncerty. Zatímco Burešová vyrazila na jarní turné, během kterého navštíví celkem deset klubů včetně pražského Lucerna Music Baru, kde se zastaví 11. května, Ewu Farnou čeká doposud největší koncert její kariéry, a to v listopadu v O2 areně. Oslaví jím zároveň své třicátiny.

Kompletní výsledky ankety Žebřík za rok 2022 najdete zde.

Rozhovor: Aleš Materna, video: Jaroslav Noska, foto: Iveta Valentová, Jakub Urbanec, Lukáš Zima, Linda Trnková
Témata: Ewa Farna, Eva Burešová, Přemek Forejt, Žebřík, Plzeň, DEPO2015

zavřít