Zemřel zakládající člen Slipknot Joey Jordison, bylo mu 46 let

Vydáno 28.07.2021 | autor: redakce

Ve věku 46 let zemřel někdejší bubeník kapely Slipknot Joey Jordison. Trpěl roztroušenou sklerózou, která mu několik let bránila ve vystupování. Podle prohlášení rodiny zemřel poklidně ve spánku.

Zemřel zakládající člen Slipknot Joey Jordison, bylo mu 46 let Zemřel zakládající člen Slipknot Joey Jordison, bylo mu 46 let

Joey Jordison zemřel v pondělí 27. července. „Smrt Joeyho v nás zanechala prázdná srdce a neuvěřitelný smutek. Ti, kdo ho znají, ví, že byl milým člověkem s obrovským srdcem, který miloval svou rodinu a muziku,“ uvedla rodina ve svém prohlášení, ve kterém mimo jiné prosí o soukromí v těchto pro ni těžkých časech.

RECENZE: Slipknot otevírají nové dimenze, aniž by se vzdálili od své podstaty

Jordison byl zakládajícím členem kapely Slipknot. Podílel se na jejích největších hitech a proslavil se svými bubenickými sóly, jedno z nich mohou fanoušky formace slyšet například v jejím filmu Disasterpieces.

Byl to mimochodem právě Jordison, kdo navrhl, aby se v roce 1995 kapela, jež původně vystupovala pod názvy Pale Ones nebo Meld, přejmenovala na Slipknot. V průběhu let se rozrostla na celkem devět členů, z nichž většina má přiřazené číslo, které slouží jako jejich „alias“, a stala se i díky svému osobitému stylu známou po světě.

Jordison Slipknot opustil z osobních důvodů v roce 2013. Později potvrdil, že trpí roztroušenou sklerózou, která mu nedovoluje dále vystupovat. „Tuhle nemoc bych nepřál ani svému největšímu nepříteli,“ uvedl na Metal Hammer Golden Gods Awards v roce 2016. Ačkoliv to Jordisonova rodina nepotvrdila, právě na důsledky nemoci zřejmě zemřel.

red, foto: Twitter Joey Jordison
Témata: Joey Jordison, Slipknot, smrt

zavřít