Light And Love

Vydáno 03.03.1996 | autor: Dominik Pavliš

Light And Love Light And Love

V létě roku 2005, inspirováni kapelami jako Green Day, Blink 182, Jimmy Eat World apod. začali Johny a Kosak hrát v "rodinné kapele" Insert Coins. Byly to první zkoušky, koncerty a setkávání s ostatními kapelami. Učili se tehdy hrát pořádně na nástroje a začali skládat své první songy.

Toto duo se rozhodlo dělat věci s větším zápalem a tak se „trhli“ od původní sestavy a spolu s bubeníkem Ouhambeem založili kapelu Johny Said The Number a nahráli v roce 2009 demo EP „Do You Remember?“ v hranickém Bomb Jack studiu. Poté kapelu oslovil zakladatel portálu Bandzone.cz a domluvili se na spolupráci. Kapela koncertovala přibližně tři roky po celé ČR, nasbírala spoustu cenných zkušeností a to i z větších festivalů jako jsou například Rock for People, Sázavafest nebo Mighty Sounds. Rozpad kapely Johny Said The Number se datuje na začátek roku 2012.

V té době již vzniká Light & Love – tedy duo složené z bratrů Kosaka a Johnyho. Johny začal experimentovat s produkcí a v Petřkovicích vybudoval domácí studiu. Skladby si tedy začali bratři nahrávat sami a díky tomu nabyli další zkušenosti. V této době nahráli písně jako Celebration road, Blueberry Sky nebo True. Johny odešel ze školy, aby všechen svůj čas mohl věnovat hudbě. Zanedlouho poté ho následuje i jeho bratr.

Dva roky po založení skupiny bratři uzavřeli spolupráci s RedHead Music. Společností, která spolupracuje s Warner Music. V roce 2015 vychází videoklip na skladbu Blueberry Sky a písnička se stává 3. nejhranější českou skladbou v České republice. Ten společně se songem True vysílá TV Óčko a duo se tak dostává do povědomí. Na podzim téhož roku odjela skupina turné spolu s Voxelem a Sebastianem. Debutovou desku vydávají v roce 2016 a nese název Surrender To The Stars.

Duo o sobě říká: „Hudba Light & Love je univerzální pop, nezatížený žánrovým škatulkováním a otevřený radostné experimentaci - inspirovaný např. The Beatles, Coldplay, Owl City, Michael Jackson apod. Cílem dua bylo vždy směřování do zahraničí a pozitivní inspirace ostatních lidí.“

 

Diskografie:

Surrender To The Stars (2016)

Další články interpreta

zavřít