AC/DC vyrazí v létě na turné, zastaví se v Bratislavě

Vydáno 12.02.2024 | autor: iREPORT

Australští rockeři AC/DC loni oslavili neuvěřitelných padesát let na scéně. K výročí se proto rozhodli vyrazit na evropské turné, které čítá jednadvacet koncertů. Čeští fanoušci budou bohužel zklamaní, do tuzemska se totiž kapela nechystá. K vidění bude ale například v Bratislavě.

AC/DC vyrazí v létě na turné, zastaví se v Bratislavě AC/DC vyrazí v létě na turné, zastaví se v Bratislavě

AC/DC konečně vyrazí na turné k albu Power Up, které vyšlo v roce 2020. Spojí ho rovnou s oslavou padesátých narozenin. Na pódiích nebudou chybět Angus a Stevie Youngovi a Brian Johnson. Cliff Williams s oznámením šňůry uvedl, že odchází do důchodu a na cesty již s AC/DC nevyrazí. Nahradí ho americký baskytarista Chris Chaney (z Jane's Addiction, Alanis Morissette).

RECENZE: AC/DC jako parodie sama sebe? V žádném případě! Power Up je comeback roku

Do České republiky sestava zřejmě nedorazí. Fanoušci však budou moci vyrazit na Slovensko, kde zahraje 21. července na letišti ve Vajnorech v Bratislavě. Dále zavítá do Německa, Itálie, Španělska, Nizozemska, Rakouska, Švýcarska, Velké Británie, Belgie, Francie a Irska, kde šňůru 17. srpna uzavře.

Vstupenky na show v Bratislavě půjdou do prodeje v pátek 16. února. Očekává se enormní zájem.

Poslední turné AC/DC odehráli v roce 2016. Tehdy Briana Johnsona, kterému lékaři kvůli riziku ztráty sluchu zakázali koncertovat, na pozici zpěváka zastoupil Axl Rose.

red, foto: YouTube
Témata: AC/DC, Power Up, turné, Bratislava

zavřít