Bikkinyshop pokřtí desku Posh. Upozorňují na faleš a navoněnou bídu

Vydáno 14.01.2018 | autor: redakce

Více než tři roky uplynuly od chvíle, kdy vydala berounská crossover-coreová stálice Bikkinyshop poslední desku King's Court. Nyní je na světě nové album nesoucí jméno Posh. To kapela pokřtí 2. února v klubu Chapeau Rouge v Praze.

Bikkinyshop pokřtí desku Posh. Upozorňují na faleš a navoněnou bídu Bikkinyshop pokřtí desku Posh. Upozorňují na faleš a navoněnou bídu

Posh je údajně přesmyčka slova shop, které má kapela v názvu. Nicméně hlavní ideou bylo pozlátko a falešný luxus, jímž se dnes někteří lidé obklopují a rádi jej vystavují na obdiv druhým prostřednictvím sociálních sítí. „Chtěli jsme toho říct poměrně dost. Z jedné strany lze koncept chápat jako upozornění na faleš, navoněnou bídu, nebo naopak fakt, že dnes mezi sebe lidi stavějí zdi, nosí masky, vystupují pod virtuálními identitami a čím dál těžší je zjistit, že někde hluboko pod tím vším může být něco, co stojí opravdu za to. Nebo naopak. Každý ať si to přebere po svém,“ vysvětluje hlas Bikkin Tomáš Čeřovský.

Klub Chapeau Rouge oslavil své 98. narozeniny, zahráli Kapitán Demo, Vložte kočku nebo Ghost Of You

 

Jako obvykle si Bikkinyshop pozvali na natáčení hosty. „Tohle už je tradice. Chceme mít album zkrátka barevnější,“ říká Tomáš. Ve skladbě Misfit tak hostuje příkladně bývalý frontman Support Lesbiens a stávající hlas vzkříšených Post-it Josef Czenda Urbánek. V Left Behind a Wall zas operní diva Ester Pavlů, která potěšila příznivce Bikkin již na předchozí desce hostováním v coveru Set Fire To The Rain od britské Adele.

Od hardcore a nu-metalu ke kompromisu různých rockových stylů

Během své existence se kapela plynule posunula od hardcore a nu-metalu přes alternative post-rock až k dnešní fůzi různých metalových/rockových stylů, která se obecně škatulkuje jako crossover. A v čem je Posh jiné od předchozích desek? „Věřím, že většina kapel chce, aby se její tvorba někam ubírala. Hudebně se vyvíjet. Nestagnovat. My chtěli vždycky přijít s něčím novým. Ne nutně novým z hlediska stylového průkopnictví, ale novým pojetím nás samých. Chtěli jsme, aby si lidi desku pustili a věděli, že tohle jsou Bikkiny. Ale aby to zároveň mělo neotřelý kabát. Hodně jsme Posh ladili na úrovni samplů a elektra...Tady si dovoluju tvrdit, že jsme konečně překročili vlastní stín,“ vysvětluje Tom. „Nezapomněli jsme ale ani na kytary. Musí to valit. Hlavně na živo. To je základ.

Téma: Bikkinyshop, Support Lesbiens, Post-it, Chapeau Rouge
lš, tz

zavřít