Black Sabbath vydají ještě jedno album. Ke koupi bude pouze na rozlučkovém turné, tedy i v Praze

Vydáno 20.01.2016 | autor: redakce

Závěrečné turné Black Sabbath, které má definitivně uzavřít jejich kariéru metalových legend, s sebou přinese i jeden speciální bonus pro fanoušky. Pouze na koncertech totiž bude ke koupi nová deska. Ovšem nebude se jednat o klasický řadový materiál, ale spíše o nevydané bonusy k tři roky staré nahrávce 13. 

Black Sabbath vydají ještě jedno album. Ke koupi bude pouze na rozlučkovém turné, tedy i v Praze Black Sabbath se budou loučit, vyrazí na poslední turné

Řádnou novou desku už Ozzy Osbourne točit nechtěl, protože to podle něj zabere spoustu času a než by byl výsledek hotový, bylo by mu už prý aspoň 72. Kapela tak alespoň využije nepoužitý materiál z příprav minulé studiovky. Na desce bude celkem 8 písní, z toho 4 dosud neslyšené a 4 již známé, ale tentokrát zaznamenané naživo. 

RECENZE: Black Sabbath, historie i současnost v jednom

Album 13 nahrávali Black Sabbath s producentem Rickem Rubinem a ovládli s ním jak britský žebříček, tak ten americký. "Chtěli jsme na desku dát třináct skladeb, ve studiu jsme pak dopsali další tři. Rick Rubin jich nakonec vybral osm, několik jsme použili jako bonus na deluxe verzi a zbyly nám čtyři," vysvětlil baskytarista Geezer Butler.

TOP 30 koncertů roku 2016: Přijedou Muse, Black Sabbath, Rihanna, Cure, Justin Bieber, Iron Maiden i AC/DC

Black Sabbath zahajují své poslední turné, symbolicky nazvané The End Tour, 20. ledna v Omaze. V Praze je uvidíme 30. června. Úplně naposledy pak Ozzy a spol. spustí svou metalovou smršť 21. září ve Phoenixu.

NME, jm 

zavřít