Ceny Anděl jsou předány. Ceny získali Kateřina Marie Tichá, 7krát3 či Lenka Dusilová, zavzpomínalo se i na Davida Stypku

Vydáno 29.05.2021 | autor: redakce

V Praze byly rozdány ceny České hudební akademie Anděl, které letos slaví už 30. ročník. Slavnostním ceremoniálem provedla zpěvačka Ewa Farna, která během přímého přenosu vystoupila spolu s Miraiem Navrátilem a Kateřinou Marií Tichou na počest zesnulého Davida Stypky s jeho písní Kříž. Vzhledem k protipandemickým opatřením se událost uskutečnila vyjma nominovaných interpretů bez diváků.

Ceny Anděl jsou předány. Ceny získali Kateřina Marie Tichá, 7krát3 či Lenka Dusilová, zavzpomínalo se i na Davida Stypku Ceny Anděl jsou předány. Ceny získali Kateřina Marie Tichá, 7krát3 či Lenka Dusilová, zavzpomínalo se i na Davida Stypku

Přímý přenos předávání cen Anděl proběhl podobně jako v minulém roce živě jen zčásti. V celkem patnácti kategoriích hlasovalo celkem 379 akademiků z řad muzikantů, producentů, novinářů, dramaturgů i pořadatelů koncertu.

ROZHOVOR | Kateřina Marie Tichá o samotě, poezii, nervozitě i hlubinách oceánu

Večerem provázela zpěvačka Ewa Farna, která se jako moderátorka osvědčila už loni. I tentokrát pořad uvedla s grácií a vtipem sobě vlastním. Spolu s Miraiem Navrátilem a zpěvačkou Kateřinou Marií Tichou, která se stala Objevem roku, zazpívala písničku Kříž zesnulého hudebníka Davida Stypky. S trojicí muzikantů si byl zpěvák velmi blízký a výrazně se podílel jak na připravovaných písních Farne, tak na debutovém albu Tiché.

Vedle nich během vysílaní vystoupili také Lenka Dusilová, Jaromír Nohavica, Monkey Business, Aneta Langerová či 7krát3 s Rytmusem.

Sólovou interpretkou roku se stala Lenka Dusilová, která Anděle doslova ovládla. Odnesla si ocenění také za Album roku a Skladbu roku. Sólový intepret je 7krát3, v rapu si odnesl cenu Yzomandias a v kategorii Folk Robert Křesťan, který byl zároveň uveden do Síně slávy, a Druhá tráva. Cena fanoušků patří Viktoru Sheenovi. Videoklipem roku se stal vizuál Piš mi básně od Bert & Friends, Tata Bojs pak vládli kategorii Skupina roku.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY

Síň slávy: Robert Křesťan
Album: Lenka Dusilová - Řeka
Skupina: Tata Bojs - Jedna nula
Sólová interpretka: Lenka Dusilová - Řeka
Objev: Kateřina Marie Tichá - Sami
Slovenské album: Le Payaco - Pohybliví v nehybnom
Folk: Robert Křesťan & Druhá tráva - Díl první
Rap: Yzomandias - Prozyum
Skladba: Lenka Dusilová - Vlákna
Sólový interpret: 7krát3 - I
Videoklip: Bert & Friends - Piš mi básně
Alternativa a elektronika: Amelie Siba - Dye My Hair
Klasika: J. Bartoš, J. Hrůša, Sočr - Novák - Klavírní koncert, Toman a lesní panna
Jazz: Tomáš Liška & Invisible World - Hope
Rock: Kurtizány z 25. Avenue - Honzíkova cesta

red, foto: FB Ceny Anděl
Témata: Ceny Anděl, Ewa Farna, Kateřina Marie Tichá, Lenka Dusilová, 7krát3, Yzomandias, Robert Křesťan a Druhá tráva, Viktor Sheen, David Stypka, Mirai Navrátil, Bert & Friends, Tata Bojs

zavřít