Elvisova žena Priscilla Presley vyrazí na turné s Českým národním symfonickým orchestrem

Vydáno 21.12.2016 | autor: redakce

Manželka krále rock and rollu vystoupí u příležitosti 50. výročí svatby s Elvisem Presleyem na evropském turné The Wonder Of You, kde ji doprovodí Český národní symfonický orchestr. Série deseti koncertů nabídne legendární hity v symfonické verzi a velkoplošné projekce, na kterých zazpívá sám Elvis Presley

Elvisova žena Priscilla Presley vyrazí na turné s Českým národním symfonickým orchestrem Elvisova žena Priscilla Presley vyrazí na turné s Českým národním symfonickým orchestrem

Priscilla a Elvis se potkali v roce 1959 v Německu, kde nejúspěšnější zpěvák historie sloužil v armádě. Vzali se 1. května 1967 a manželství vydrželo pět let. Turné The Wonder Of You navazuje na letošní vyprodané koncerty v Londýně a je nazváno podle Elvisova stejnojmenného singlu, který v roce 1970 vedl 6 týdnů britskou hitparádu. 

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Elvis Presley (15.)

Priscilla Presley osobně připomene nezapomentulné okamžiky s Elvisem a jejich život v Gracelandu. "Je pro mě čest vystoupit se symfonickým tělesem a oslavit Elvisovu jedinečnou hudbu," uvedla Priscilla Presley, která turné také produkuje. Program je průřezem celé kariéry legendárního umělce, jenž po celém světě prodal více než 1 miliardu nahrávek. "Zahrajeme jeho rock n' rollové skladby, tak slavné balady," doplnil trumpetista a šéf ČNSO Jan Hasenöhrl. Nebudou chybět ikonické Always On My Mind, Suspicious Minds, Love Me Tender nebo Can't Help Falling in Love.

vložte odkaz, text nemažte

Elvis Presley nahrál více než 700 písní a vydal na 150 alb a singlů, které získaly zlaté, platinové a multiplatinové ocenění. 14x byl nominován na cenu Grammy, ocenění obdržel 4x včetně Grammy za celoživotní dílo. K řadě rekordů krále rock n' rollu patří mimo jiné 636 kontinuálně vyprodaných show v Las Vegas. Zajímavostí je, že v Evropě nikdy nekoncertoval. 

Herečka a producentka Priscilla Presley účinkovala ve filmové trilogii Bláznivá střela, zahrála si také v seriálech Merlose Place a Dallas. 

Turné THE WONDER OF YOU 2017

10. května    Rotterdam    Nizozemí      Ahoy Arena
12. května    Malmö          Švédsko       Malmö Arena
13. května    Herning        Dánsko         Jyske Bank Boxen
15. května    Berlin           Německo       Mercedes-Benz Arena
16. května    Oberhausen   Německo     Koenig-Pilsener Arena
18. května    Zurich           Švýcarsko     Hallenstadion
19. května    Brusel           Belgie           Palais 12
20. května    Frankfurt       Německo      Festhalle
21. května    Mnichov        Německo      Olympiahalle
22. května    Vídeň            Rakousko     Wiener Stadthalle

tz, jm

Témata: Elvis Presley, Priscilla Presley, rock'n'roll, ČNSO

zavřít