Zemřela jediná dcera krále rokenrolu Lisa Marie Presley

Vydáno 13.01.2023 | autor: iREPORT

V 54 letech zemřela americká zpěvačka a textařka Lisa Marie Presley, jediná dcera Elvise Presleyho. Příčinou úmrtí byla zástava srdce. Zůstaly po ní tři děti, syna Benjamina pohřbila v roce 2020.

Zemřela jediná dcera krále rokenrolu Lisa Marie Presley Zemřela jediná dcera krále rokenrolu Lisa Marie Presley

Ve čtvrtek 12. ledna v 10:37 místního času obdrželi záchranáři hlášení o ženě se zástavou srdce. Onou ženou byla Lisa Marie Presley, kterou z jejího domu v Calabasas přepravili do nemocnice. Krátce na to zemřela. Potvrdila to v prohlášení její matka Priscilla. „S těžkým srdcem se musím podělit o zdrcující zprávu. Opustila nás moje krásná dcera Lisa Marie. Byla nejvášnivější, nejsilnější a nejvíce milující žena, kterou jsem kdy měla tu čest poznat,“ uvedla.

SMRT SI ŘÍKÁ ROCK'N'ROLL: Elvis Presley (15.)

Lisa Marie Presley byla jedinou dcerou krále rokenrolu Elvise Presleyho. Narodila se v roce 1968, tedy devět let před zpěvákovým úmrtím. Zdědila po něm dům Graceland v Memphisu, kde je muzikant také pohřben na zahradě společně se svými rodiči a babičkou. Dnes slouží jako muzeum.

Presley se začala hudbě věnovat až v roce 2003, kdy vydala debutovou desku To Whom It May Concern. Byla celkem čtyřikrát vdaná, jejími manžely byli také Michael Jackson a Nicholas Cage. Měla čtyři děti, tři dcery a syna Benjamina. Ten v roce 2020 v sedmadvaceti letech spáchal sebevraždu. Trpěl velkými depresemi.

Na veřejnosti se Presley naposled objevila pouhé dva dny před svou smrtí, a to na udílení Zlatých glóbů. Film o jejím otci tam získal hned tři ocenění – Nejlepší dramatický snímek, Nejlepší režisér a Austin Butler si odnesl sošku za Nejlepší mužský herecký výkon v dramatu.

red, foto: FB Lisa Marie Presley
Témata: Lisa Marie Presley, Elvis Presley, smrt

zavřít