Heavy metal pláče: Black Sabbath sobotním koncertem ukončili kariéru

Vydáno 05.02.2017 | autor: redakce

V Česku se loučili již v červnu minulého roku, definitivní konec heavy metalové legendy ale přišel až v roce 2017. V sobotu 4. února odehráli Black Sabbath poslední koncert, symbolicky v Birminghamu. 

Heavy metal pláče: Black Sabbath sobotním koncertem ukončili kariéru Heavy metal pláče: Black Sabbath sobotním koncertem ukončili kariéru

Právě v Birminghamu Black Sabbath před téměř padesáti lety vznikli, nyní se sem vrátili v rámci svého rozlučkového turné, které příznačně nazvali The End. Celkových 81 koncertů rozprostřeli na čtyři kontinenty, začínali už loni v lednu a nyní, po více než roce na cestách, skončili. 

LIVE: Poslední sabat Black Sabbath: Démon Ozzy v Praze navždy uzavřel bránu do pekla

Pražský koncert proběhl loni 30. června v O2 areně a recenzent iREPORTu Jiří Kalous o něm napsal: "Tvůrci legendárních riffů se ukázali ve vynikající formě a dali svým fanouškům ten nejkrásnější dárek na rozloučenou. Kdyby na pódiu nestáli okultní drsňáci první třídy, člověk by málem zamáčkl slzu. Další éra rock'n'rollu se tak definitivně nachýlila ke konci."

vložte odkaz, text nemažte

Black Sabbath působili na hudební scéně od roku 1968 a jsou považováni ze jednu z nejdůležitějších kapel v historii heavy metalu. Z původní sestavy byli při loučení přitomni kytarista Tony Iommi, baskytarista Geezer Butler a zpěvák Ozzy Osbourne

Témata: Black Sabbath, Ozzy Osbourne, heavy metal, konec kariéry

zavřít