Hlas Davida Stypky neutichá. S Ewou Farnou stihl nazpívat duet k pohádce Největší dar

Vydáno 11.11.2022 | autor: redakce

Od smrti Davida Stypky uplynou v lednu dva roky. Jeho hlas však neutichá. Poté, co Bandjeez s Kateřinou Marií Tichou dokončili in memoriam jeho album Dýchej, potěšili zpěvákovy fanoušky také tvůrci pohádky Největší dar. Právě k ní muzikant napsal hudbu a některé skladby také nazpíval. Mezi nimi i ústřední píseň Zázraky, která je duetem s Ewou Farnou.

Hlas Davida Stypky neutichá. S Ewou Farnou stihl nazpívat duet k pohádce Největší dar Hlas Davida Stypky neutichá. S Ewou Farnou stihl nazpívat duet k pohádce Největší dar

S prvním adventním týdnem vstoupí do kin filmová pohádka Největší dar. Hudbu do ní složil a některé písně nazpíval David Stypka. Ústřední písní pohádky je pak duet Zázraky, který zpěvák nazpíval společně se zpěvačkou Ewou Farnou. Film a píseň doprovází do kin i videoklip, který tvůrci pojali jako poděkování a vzpomínku právě na zesnulého muzikanta.

Příběh českého hitu: David Stypka, Ewa Farna - Dobré ráno, milá

"David byl pro mě všechno, byla jsem jeho největší fanynka a jeho písně mě drží nad vodou i přesto, že mám ještě pořád problém je poslouchat," uvedla Stypkova maminka. "Jsem šťastná, že konečně vychází pohádka s jeho hudbou a třemi nádhernými písničkami. Jsou opravdu pohádkové a zvlášť v této tíživé době víc než povzbudivé. Věřím, že si je zamilují a budou zpívat nejen děti. Chci z celého srdce poděkovat Martě Gerlíkové, že si Davida k tvorbě pohádky přizvala a že tu bude i díky tomu s námi i nadále."

V pohádce se diváci podívají do dávných dob, kdy spolu žili bohové a smrtelníci v dokonalé harmonii. Nejvyšší bůh Svarožic dohlížel na pořádek a kontroloval, aby si bohyně jara, léta, podzimu a zimy pravidelně střídaly žezlo. Jenže Morena, bohyně zimy, chce vládnout věčně a svrhne na lidský svět krutou zimu. Bohové a smrtelníci se musí spojit a společně zamezit Morenině řádění.

TZ, foto: Bontonfilm, Radek Toepe
Témata: David Stypka, Ewa Farna, Největší dar, Zázraky

zavřít