Kapela zakázanÝovoce slaví 15 let. Připravuje několik speciálních koncertů

Vydáno 15.06.2020 | autor: redakce

Kapela zakázanÝovoce vznikla přesně před patnácti lety. Jubileum se chystá oslavit na turné, v rámci kterého navštíví šest českých měst včetně Prahy. Na pódiích jí poblahopřejí například Horkýže Slíže, Jaksi Taksi nebo tepličtí FROM.

Kapela zakázanÝovoce slaví 15 let. Připravuje několik speciálních koncertů Kapela zakázanÝovoce slaví 15 let. Připravuje několik speciálních koncertů

Kapela zakázanÝovoce má za dobu své existence bezesporu na co vzpomínat. Odehrála téměř tisíc koncertů, natočila sedm studiových alb, díky videoklipům oslovila více než 25 milionů diváků na kanálu YouTube a má za sebou nespočet úspěchů, ale i pádů.

Jaksi Taksi a zakázanÝovoce přivedli plzeňské fanoušky do varu smrští pop-punku a rocku

Letos skupina oslaví svoji občanku. Vzhledem ke koronavirové krizi, která stojí za desítkami zrušených festivalů, se zakázanÝovoce rozhodlo své fanoušky potěšit alespoň sérií koncertů. Na nich se kromě oslavenců představí také Horkýže Slíže nebo Jaksi Taksi, prostor pak dostanou také spřátelené kapely FROM, DENOI, Reckless či Resumé.

Turné odstartuje 19. června v Praze na letní scéně Gauč ve Stromovce. Tam si se skupinou zahraje také jeden z jejích zakládajících členů a autor písní Alkoholka nebo Genocida Štěpán Soukup, který se minulý rok vydal na sólovou dráhu.

Rocková Hostim: Diváky bavili ZakázanÝovoce, oheň i zahraniční kapely

Na všech koncertech turné pak zazní nové skladby, které zakázanÝovoce připravuje zařadit na chystané album.  „Kvůli koronaviru jsme jeho přípravy a natáčení byli nuceni posunout. Původně plánovaný termín nestíháme, ale věříme, že to do podzimního turné zvládneme. To jedeme už po třetí s Jaksi Taksi a představíme na něm novou desku se vším všudy,“ těší se frontman Jarda "Yaris" Sládeček.

TERMÍNY KONCERTŮ:

19.6. Praha – Gauč ve Stromovce + Jaksi Taksi, Reckless, Resumé

27.6. Svitavy – Lidové divadlo + DENOI

3.7. Dolany u Klatov – Koupaliště + FROM

5.7. Ostrava – Barrák Music Hrad + Horkýže Slíže

10.7. Kadaň – Amfík + FROM

11.7. Hořepník – Letní parket + Horkýže Slíže

Text: TZ, foto: archiv kapely, Andrea Sládečková

Témata: zakázanÝovoce, Štěpán Soukup, Horkýže Slíže, Jaksi taksi, FROM, DENOI, Reckless, Resumé

zavřít