Kdo jede na jarní turné (III.): Tomáš Klus, Monkey Business, Michal Hrůza i Hentai Corporation

Vydáno 04.02.2019 | autor: Hana Bukáčková

O tom, že jaro bude koncertně nabité, jste se mohli přesvědčit už v první a druhé části našeho velkého přehledu turné domácích interpretů. Ve třetím díle dostávají prostor stálice jako Tomáš KlusMonkey Business, David Koller nebo Michal Hrůza, ale také hvězdy mladé generace, jako jsou Sebastian nebo Hank z ATMO Music

Kdo jede na jarní turné (III.): Tomáš Klus, Monkey Business, Michal Hrůza i Hentai Corporation Kdo jede na jarní turné (III.): Tomáš Klus, Monkey Business, Michal Hrůza i Hentai Corporation


DAVID KOLLER
do 28. 3.
Termíny

Poté, co odjela Lucie comebackové halové turné s novou deskou EvoLucie, vyjíždí David Koller na dlouhou akustickou šňůru, během níž zavítá i na Slovensko. Během nabitého tříměsíčního turné nabídne svým fanouškům trochu jiná aranžmá svých písní. Chcete-li zažít jedinečnou atmosféru komorního, přitom energií nabitého koncertu a být na dosah kapele, pak neváhejte. Turné začalo sedmi předem vyprodanými koncerty v pražském Jazz Docku.

TOP 5 domácích hudebníků, kterým politika nedá spát: David Koller, Tomáš Klus i Xindl X


HENTAI CORPORATION
do 29. 3.
Termíny

Šílenci z Hentai Corporation to rozjedou i letos. Po odchodu klávesáka Františka Kouckého a po zatěžkávací loňské sezóně zaujal jeho post nadobro Adoš Novotný, kterému v kapele neřeknou jinak než Pavarotti. Svérázná a snadno zapamatovatelná parta vám svými výroky nedá pár dní spát. V rámci své jarní šňůry odehraje převážně songy ze stále aktuální desky Intracellular Pets.

Hentai Corporation interview: Lidi si nás spojují s různými šílenostmi, ale my jsme především výborní muzikanti


HANK (ATMO MUSIC)
6. 2. - 8. 4.
Termíny

Skupina ATMO music je přes rok minulostí, z dvoučlenného projektu po odchodu producenta ODD zbyl jen rapper Kryštof Peuker alias Hank. Ten nelenil, postavil se na vlastní nohy a rozjel sólovou dráhu. Během jarní části turné představí svoji novou desku Oceán, ale zahraje i staré známé hity právě z éry ATMO music. Série koncertů vyvrcholí křtem desky 8. dubna v Lucerna Music Baru.  

Utubering v Praze: Slza, ATMO music, Sebastian a YouTubeři se sešli v Letňanech


MONKEY BUSINESS
8. 2. - 4. 5.
Termíny

Na vydání desky Bad Time For Gentlemen navazuje parta kolem Matěje Rupperta a Romana Holého sérií koncertů po celém Česku a Slovensku. Dvanácti zastávkami si zpestří jaro. Po listopadovém úrazu Terezy Černochové čeká zpěvačku velkolepý návrat na pódia. Prim budou v repertoáru pochopitelně hrát písně ze zmíněné nové desky, nominované v anketách Žebřík i Anděl. 

TOP 8 domácích alb roku 2018: Marpo, Lucie, Monkey Business, Thom Artway a další


PAULIE GARAND + KENNY ROUGH
8. 2. - 24. 5.
Termíny

Nové abum Paulieho Garanda Dank je od konce listopadu k dostaní. Živě ho můžete slyšet v jedenácti klubech po celé České republice. Podpoří ho Kenny Rough, producent desky. Šňůra naváže na podzimní Runway tour, jejíž název byl odvozen od společného hitu s rapperem Egem. Hostem na většině zastávek bude kolega z labelu Ty Nikdy, který si říká Matys. 

TOP 7 videoklipů týdne: Wohnout třou Bídu s nouzí, Paulie Garand rapuje melancholicky o Návratech


MICHAL HRŮZA
1. 3. - 13. 4.
Termíny

Ještě než se Michal Hrůza s Kapelou Hrůzy zavře do nahrávacího studia, vyrazí za svými fanoušky na čtrnáct koncertů po České republice včetně Prahy. Na klubovém turné, které startuje 1. března v Litomyšli, zazní oblíbené hitovky, ale i několik nových skladeb z připravovaného alba. Role předkapely se zhostí mladá zpěvačka Nelly, která představí skladby z debutového EP V okamžiku.

Michal Hrůza a Anna K. připravili duet. Videoklip natáčeli na střeše pražské Lucerny


TOMÁŠ KLUS
8. 3. - 19. 4.
Termíny

Loni vydal Tomáš Klus desku SpOlu, kterou nyní představí fanouškům i na jarní části turné. Startuje vyhlášením cen Žebřík v plzeňském DEPO2015, kde získal v předchozích letech mnoho ocenění. Nadcházející šňůra zahrnuje sedm zastávek v Česku, které Klus doplní sedmi zastávkami na Slovensku počátkem dubna. Krom dlouhého setlistu koncertu s Cílovou skupinou se můžete těšit na speciální scénu navrženou od Matyáše Vordy. 

TOP 10 domácích videoklipů roku 2018: Monkey Business, Barbora Poláková, Tomáš Klus i Kapitán Demo


SEBASTIAN
28. 3. - 12. 4.
Termíny

Z liberecké líhně talentů se po půlroční pauze připomíná Sebastian, který na podzim úspěšně zvládl operaci hlasivek. Interpret hitu Toulavá připravuje na jaro novou desku Rub a líc, kterou předznamenal singl Bestseller. Očekávané album pokřtí na třech speciálních koncertech v Praze, Brně a Liberci. Jako host vystoupí Milan Peroutka s kapelou Perutě

TOP 8 videoklipů týdne: Sebastian vydává Bestseller, Avril Lavigne se vrací po nemoci a Lady Gaga míří do kin


MIG 21
29. 3. - 25. 4.
Termíny

Migovské jaro 2019 bude opět ve znamení vyprodaných koncertů a radosti fanoušků. Druhá část Hurá! tour startuje v Plané nad Lužnicí, bude mít celkem jedenáct zastávek a tradičně skončí v pražském Lucerna Music Baru, kde kapela zahraje tři večery po sobě. "V důsledku vánočních svátků jsme přerušili náš mejdan, ale těšíme se na jeho jarní pokračování. Vstupenky jsou již v prodeji, někde už jich moc nezbývá!" vzkazuje frontman Jirka Macháček, který je zároveň horkým kandidátem na cenu Český Lev za film Toman v kategorii Nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

Hurá! Mig 21 zavítali do Brna, ženy všech generací házely po Jiřím Macháčkovi kalhotky


ZAKÁZANÝ OVOCE + JAKSI TAKSI
5. 4. - 27. 4.
Termíny

Punk-rockové kapely zakázanÝovoce a Jaksi Taksi navazují na úspěšné podzimní 13 let Offline Tour. Během dubna objedou celkem devět českých měst. Na koncertech představí své novinkové singly, včetně těch, které zakázanÝovoce v těchto dnech domíchali u Ecsona Waldese v Biotechu. Ukážou také nového bubeníka. Jako speciální host se tentokrát představí ústecká rocková kapela Idio & Idio.

Jaksi Taksi a zakázanÝovoce přivedli plzeňské fanoušky do varu smrští pop-punku a rocku

Text: Hana Bukáčková

Témata: Tomáš Klus, Jaksi Taksi, zakázanÝovoce, Hank, ATMO music, Paulie Garand, Sebastian, Hentai Corporation, David Koller, Monkey Business, Mig 21, Michal Hrůza

zavřít