Koncert jihoafrických provokatérů Die Antwoord otevře na Výstavišti rapper Smack

Vydáno 15.08.2018 | autor: Josef Martínek

Kromě již nějakou dobu avizované Jihoafričanky Moonchild Sanelly bude koncertu Die Antwoord v Praze předskakovat i zástupce české scény. Jako první vystoupí 20. srpna na pražském Výstavišti v Holešovicích se svým DJ setem dvojnásobný držitel žánrové Ceny Anděl - rapper, DJ a producent Smack, přední představitel grimeu. 

Koncert jihoafrických provokatérů Die Antwoord otevře na Výstavišti rapper Smack Koncert jihoafrických provokatérů Die Antwoord otevře na Výstavišti rapper Smack

Smack se na české scéně pohybuje již přes deset let, jeho působení vedlo až k založení vlastního nejen hudebního labelu Archetyp 51. Svojí pevnou pozici si potvrdil získáním žánrových cen Anděl za dvě po sobě jdoucí alba P‘S A Love (2014) a Sick (2015). Kromě rapu se prosazuje i jako DJ, o čemž pravidelně přesvědčuje posluchače Radia 1 ve vlastním pořadu Radio51.

TOP 7 nejúchylnějších umělců a kapel - perverzní Die Antwoord, obscénní Marilyn Manson či zvrhlík GG Allin

Svým DJ setem rozehřeje publikum i před pražským koncertem Die Antwoord 20. srpna na Výstavišti v Holešovicích.
Vstupenky jsou k dispozici v sítích Ticketmaster, Ticketportal a GoOut za 950,- Kč.



Die Antwoord koncertovali v České republice celkem třikrát, poprvé se představili v roce 2010 v pražském Lucerna Music Baru, při druhé zastávce v roce 2016 vyprodali koncertní prostor ve Žlutých lázních a loni zahráli na festivalu Rock For People. Vydali čtyři studiová alba: $O$ (2009), Ten$Ion (2012), Donker Mag ("Dark Power”) (2014) a Mount Ninji and da Nice Time Kid (2016). Jako support band doprovází Die Antwoord na letošním turné Jihoafričanka Moonchild Sanelly.

tz, jm

Témata: Die Antwoord, Smack, Moonchild Sanelly

zavřít