Lucie Bílá se obklopila mládím: na nové desce jí rapuje Celeste Buckingham, pomohli i Katarína Knechtová a Nebe

Vydáno 23.03.2016 | autor: redakce

Osmnáctinásobná zlatá slavice Lucie Bílá oslaví své padesáté narozeniny nejen speciálními koncerty turné Fifty Fifty. Už 7. dubna totiž vydá své nové album Hana. Spolupracovala na něm s producentem Martinem "Maxou" Šrámkem, autorsky se na něm podílela i Katarína Knechtová a překvapením bude pro mnohé rap Celeste Buckingham.

Lucie Bílá se obklopila mládím: na nové desce jí rapuje Celeste Buckingham, pomohli i Katarína Knechtová a Nebe Lucie Bílá absolvovala loni turné se skupinou Arakain. Foto: Petr Tibi

Několik novinek představí Bílá v rámci velkolepých koncertů Bratislavě. Dodatečně přidaný koncert 10. dubna přivítá i fanoušky z České republiky. Koncert je prý natolik ojedinělý, že je nepřenosný a nebude nikde reprízován. Návštěvníci budou první, kteří budou mít možnost si koupit nové album Hana. Zpěvačka zároveň vlastnoručně vyrobila 700 růženců, jejichž prodej je určen na charitativní účely.

Nezapomenutelné Momenty Pavla Callty: desku mu pokřtila Lucie Bílá

Po čtyřech letech od poslední studiové nahrávky Modi přichází Bílá 7. dubna s deskou Hana. Rozhodla se na ní vstoupit do zcela nového prostředí, když oslovila ke spolupráci na novém albu o generaci mladší autory a tvůrce.

Hlavní roli v tomto projektu dostal hudební producent alba Martin "MAXO" Šrámek, který společně se svými spolupracovníky z  producentsko-autorského týmu Littlebeat Ľuborem Priehradníkem a Andrejem Hruškou stojí za výslednou zvukovou podobou celkem jedenácti nových původních písniček.



Společně s Martinem Maxou Šrámkem se právě tady autorsky v několika písních potkává například populární slovenská zpěvačka Katarína Knechtová, která je navíc autorkou titulní písně alba - skladby Hana. Do taneční písničky Primadonna pak svým rapem přispěla dokonce i Celeste Buckingham. Samostatnou kapitolou jsou pak texty. Objevuje se zde totiž nová autorská generace české populární hudby - Petr Harazin a Štěpán Petrů, jinak členové populární skupiny Nebe. Oba spoluautoři jsou až na čestné výjimky podepsání jako téměř výhradní textaři tohoto alba.

První seznámení posluchačů s albem Hana bude prostřednictvím pilotního singlu Tak mě tady máš, který se do rádií dostane již na konci března.

tz, jm, foto: Petr Tibi

zavřít