Metronome Prague zve na koncerty Jamiroquai, Aurory, ZAZ, Editors nebo Moderat

Vydáno 12.05.2023 | autor: redakce

Metronome Prague letos na plné obrátky poběží od středy 21. června až do soboty 24. června na Výstavišti Praha. Aktuální 6. ročník nabídne zase o něco více. Více hudby, více doprovodného programu pro všechny věkové kategorie, tentokrát na téma „odvaha”, dvě nové scény a v gastro sekci ještě více kvalitního jídla a nápojů z různých světových kuchyní.

Metronome Prague zve na koncerty Jamiroquai, Aurory, ZAZ, Editors nebo Moderat Metronome Prague zve na koncerty Jamiroquai, Aurory, ZAZ, Editors nebo Moderat

„Programem se prolíná několik dramaturgických směrů. Uspokojí jak příznivce kultovních hvězdných jmen, tak ty, kteří si rádi užijí novější jména. Pro letošní ročník jsme pak nově zařadili rap a taneční muziku pro naše nejmladší publikum. Pokračujeme ve spolupráci s českými i slovenskými účinkujícími na takzvaných koncertních speciálech,” říká spoluorganizátor Metronome Prague David Gaydečka.

Ani déšť Metronome Prague nezastavil. Hvězdou večera byl Beck, vystoupili také Tata Bojs nebo Marpo

Metronome Prague 2023 odstartuje 21. června v 18 hodin koncertem Davida Kollera, na který naváže vystoupení ukrajinského dámského uskupení Queens Orchestra.  V třídenním programu září velká zahraniční jména – Jamiroquai, Aurora, ZAZ, Editors, Moderat, Emily Burns či White Lies.  Představí se také tuzemská a slovenská scéna – Midi Lidi & Laco Lučenič, Jana Kirschner, Monkey Business se speciálním setem se členy J.A.R., Zrní a další. 

Všechny tři festivalové dny rozjede TREE STAGE s nejnovějšími hudebními objevy a postupně se k ní přidají další stage. Hlavní venkovní scény METRONOME STAGE a PARK STAGE představí největší festivalové hvězdy. Venkovní amfiteátr, ČT FONTÁNA STAGE, nabídne každý den několik koncertních speciálů, které pořadatelé akce připravili společně s českými a slovenskými hudebníky.

Letos budou přes den a následně v noci k dispozici tři kryté scény, na kterých se bude končit mezi třetí a pátou hodinou ranní: Tradiční MOOON CLUB a poprvé  BEATS FOR METRONOME CLUB POWERED BY EVROPA 2 – připravený ve spolupráci s největším festivalem taneční hudby u nás Beats for Love. Na pódiu se během tří dnů vystřídá řada domácích i zahraničních DJs, například David Penn, EKG, Priest, Martin Gredner, ProggyBoy, Dominik Gehringer, Junior Jan ad. Druhou novinkou je RAP CLUB, v němž se představí například PSH live band, Kelvyn Colt, Frosti, Sawsane, Pio Squad nebo Supercrooo.

Mezi jednotlivými hudebními sety jsou návštěvníci každého věku zváni na doprovodný́ program Metronome Fair na téma „odvaha“. Jeho součástí budou živé podcasty, venkovní instalace, filmové produkce, speciální programy pro děti, divadla, workshopy a mnoho dalšího. Včetně unikátní realizace ikonického Vetřelce umělce H. R. Gigera, kterou pro Metronome Prague 2023 připravila Alšova jihočeská galerie

TZ, foto: archiv Metronome Prague
Témata: Metronome Prague, Jamiroquai, Aurora, ZAZ, Editors, Moderat, Emily Burns, White Lies, Midi Lidi & Laco Lučenič, Jana Kirschner, Monkey Business 

zavřít