Mydy Rabycad po návratu z USA a Kanady oslaví na Cargo Gallery 26. narozeniny iREPORTu

Vydáno 31.07.2017 | autor: redakce

Dva týdny začátkem července strávila kapela Mydy Rabycad na svém prvním severoamerickém turné. Celkem pět koncertů na dvou klíčových festivalech v Kanadě a jednom v americkém Madisonu znamenalo ohromující úspěch. Mimořádná příležitost vidět kapelu během letošního léta v Praze bude ve středu 2. srpna na lodi Cargo Gallery, která kotví na Náplavce na pražském Rašínově nábřeží. Oslaví tam 26. narozeniny magazínu iREPORT. 

Mydy Rabycad po návratu z USA a Kanady oslaví na Cargo Gallery 26. narozeniny iREPORTu Mydy Rabycad po návratu z USA a Kanady oslaví na Cargo Gallery 26. narozeniny iREPORTu

"V létě 1991 jsme vydali první číslo tehdejšího Rock Reportu. Matně si vzpomínám, že měl pouhých 16 černobílých stran a vyšel v nákladu tisíc kusů. Po deseti letech existence jsme název tohoto měsíčníku zredukovali na REPORT a každé jeho vydání obohatili nějakou CD nebo DVD kompilací. Od roku 2011 provozujeme výhradně online magazín iREPORT - dohromady tedy tohle médium funguje nepřetržitých 26 let. A to je jistě důvod k oslavě," říká jeho zakladatel a vydavatel Jarda Hudec.

Mydy Rabycad interview: V Americe jsme hráli i v kasinu, po našich deskách se zaprášilo

Koncert Mydy Rabycad bude jejich jedinou letní pražskou zastávkou během léta, kalendář totiž mají nabitý a stále častěji vyjíždějí do zahraničí. Nedávné mimořádně úspěšné kanadsko-americké turné je zavedlo mezi tisíce nových příznivců na prestižní RBC Bluesfest do Ottawy, letos padesátiletý Festival d’été de Québec a na festival La Féte De Marquette v Madisonu v americkém státě Wisconsin. "Celkem jsme tam strávili dva týdny, v každém městě jsme pobyli alespoň dva dny. V Montrealu jsme dokonce natočili klip k novému singlu," prozrazuje zpěvačka Žofie Dařbujánová. Tour podpořilo české Ministerstvo kultury.

V současnosti kapela dokončuje své nové, v pořadí již třetí album, z něhož už zveřejnila několik ochutnávek. Fanoušci se tak mohou na říjnové desce těšit i na již známé singly Just Dance, I Don't Care, Sensation, Rise Up a k nim na spoustu nové muziky. Jednu horkou novinku představí naživo právě na Cargo Gallery. "Song jsme hráli už na americkém turné a lidi reagovali skvěle. Jsme zvědaví, jak se bude líbit u nás," prozrazuje klávesista Nèro Scartch

vložte odkaz, text nemažte

Poté se Mydy Rabycad budou znovu vyskytovat převážně za hranicemi. Do konce léta je čekají koncerty v Německu, Švýcarsku nebo Nizozemsku. Další pražskou zastávkou bude až listopadový křest nové desky, na němž také představí zcela novou vizuální show.

Po registraci na www.objevtevicemuziky.cz je vstup na koncert na Cargo Gallery zdarma, hradí se pouze rezervační poplatek 100 Kč. Tato částka vám bude u vstupu vrácena formou voucherů na drinky.

tz, jm, foto: Dan Adam

Témata: Mydy Rabycad, iREPORT, Žofie Dařbujánová, Cargo Gallery

zavřít