Nick Cave hledá po smrti syna cestu z temnoty. Nové album vyjde v září, doprovodí ho i film

Vydáno 03.06.2016 | autor: redakce

Nick Cave se se svými The Bad Seeds naposledy zaryl do paměti v roce 2013 vřele přijatým studiovým albem Push The Sky Away. Nebýt filmového dokumentu 20,000 Days On Earth a singlu Give Us A Kiss, který snímek podporoval, bylo by z tábora rohoto rodilého Australana, momentálně sídlícího v britském Brightonu, mrtvolné ticho. To však brzy rozčísne novou nahrávkou a také zbrusu novým vizuálem.

Nick Cave hledá po smrti syna cestu z temnoty. Nové album vyjde v září, doprovodí ho i film Novým albem se Nick Cave vyrovnává s tragickou událostí v rodině

Šestnácté studiové album Cavea vyjde 9. září a dostalo název Skeleton Tree. Nahrávání započalo už koncem roku 2014 v Brightonu, pokračovalo na podzim roku minulého ve Francii. Nové skladby by podle oficiálních vyjádření měly být "o umělcově hledání a nacházení cesty ven z temnoty." Vzhledem k tragické události v rodině zpěváka (úmrtí patnáctiletého syna po nešťastném pádu z útesu) bychom skutečně neměli očekávat skladby veselé a radostné.

LIVE: Nick Cave sdílel s pražským publikem své běsy

Den před oficiálním vydáním desky bude možnost nové písně slyšet úplně poprvé z filmového plátna: 8. září jde totiž do kin (pouze na tento jediný den) snímek nazvaný One More Time With Feeling, na kterém se režisérsky podílel Andrew Dominik. Během 85 minut dlouhého snímku uvidíme živě přehrané celé nové album, rozhovory s kapelou či jiné zajímavosti, které se odehrávaly během nahrávání desky, vše bude doprovázet Caveův komentář. Film bude distribuován ve 2D i 3D, střídat se budou černobílé záběry s barevnými. Doufejme, že bude možnost navštívit kinosály i v České republice.

vložte odkaz, text nemažte

Album Skeleton Tree je možné už nyní předobjednávat na CD, vinylu nebo digitálně.

Aleš Lochman

zavřít