Nové desky: Lorde, Royal Blood i London Grammar zkouší navázat na úspěšné debuty, Beth Ditto má první sólovku

Vydáno 12.06.2017 | autor: redakce

Druhá polovina června přinese alba interpretů, kteří ještě nepatří do kategorie "mazáků", přesto už za sebou mají nějaký úspěch. Lorde, Royal Blood i London Grammar vydávají všichni shodně druhé album, Beth Ditto sólově debutuje. Za sebou má ale angažmá ve velice populárních Gossip. 

Nové desky: Lorde, Royal Blood i London Grammar zkouší navázat na úspěšné debuty, Beth Ditto má první sólovku Lorde vydává druhou studiovku Melodrama čtyři roky po debutu

 

Lorde - Melodrama

Navázat na velký úspěch debutu Pure Heroine z roku 2013 se pokusí Novozélanďanka Lorde. Tehdy dobyla jako šestnáctiletá teenagerka svět s hitem Royals, nyní se zkusí zaujmout svou první "dospělou" deskou. Hned první singl Green Light z nového alba Melodrama získal kladné ohlasy, poté následovalo několik dalších ukázek. Celkem 11 nových písniček vznikalo zhruba rok a půl s koproducentem Jackem Antonoffem. V mezidobí mezi alby stihla Lorde pracovat na hudebně k Hunger Games nebo zazpívat osobitou coververzi hitu Davida Bowieho na vyhlášení Brit Awards.

Royal Blood - How Did We Get So Dark?

V roce 2014 si dvojice z anglického Brightonu řekla o pozornost opravdu hlučně. Její hlasitá kytarová hudba zarezonovala nejen mezi rockovými posluchači, ale zasáhla i mainstreamové publikum, což se v Anglii v takové míře od dob Arctic Monkeys nikomu nepodařilo. Očekávání spojená s vydáním novinky How Did We Get So Dark? jsou proto velká. Také singlové ukázky naznačily, že jim role "spasitelů rocku" možná byla přiřknuta právem. První singl se jmenoval Where Are You Now?, od té doby kapela představila tři další ochutnávky.

vložte odkaz, text nemažte

 

London Grammar - Truth Is A Beautiful Thing

London Grammar patřili mezi senzace roku 2013, se svým dream popem na albu If You Wait upoutali nejednu melancholickou duši. Trio vedené charismatickou zpěvačkou Hannah Reid si s druhou studiovkou počkalo čtyři roky. Hned první singl měl opět silné ohlasy, v klipu Rooting For You totiž frontwoman dvě minuty zpívá unplugged, aby se posléze přidal orchestr. Na desce Truth I A Beautiful Thing najdou fanoušci 11 písniček, pokud ale sáhnou po deluxe edici, čeká na ně další sedmička, včetně demoverzí.

Nové desky: U2 slaví 30 let The Joshua Tree, Roger Waters má album po čtvrt století

 

Beth Ditto - Fake Sugar

Korpulentní zpěvačka Beth Ditto se proslavila jako frontwoman skupiny Gossip, po jejím rozpadu se ale rozhodla pro sólovou kariéru. Její první album se jmenuje Fake Sugar a jeho éru zahájila na jaře singlem Fire. Ditto měla při přípravách desky opravdu produktivní období, napsala totiž hned 80 songů, z nichž poté dlouho vybírala. Některé vznikly v autorské spolupráci s producentem Jacknifem Lee (U2, R.E.M., Robbie Williams...) Ditto se kromě hudby angažuje i v oblasti práv LGBT komunity, v roce 2014 si vzala svou dlouholetou přítelkyni. I o tom prý na sólovce zpívá.

  • Simple Minds - Acoustic In Concert
  • Fleet-Foxes - Crack-Up
  • Oh Wonder - Ultralife
  • Michael Patrick Kelly - iD
  • Wizard - Fallen Kings
 

Témata: nové desky, Lorde, Royal Blood, London Grammar, Beth Ditto

zavřít