Nové desky: Paramore zvou na Rock for People, LP na Colours, Harry Styles má první sólovku

Vydáno 08.05.2017 | autor: redakce

Také druhý květnový týden nabízí řadu zajímavých hudebních titulů. Několik z nich je předzvěstí koncertů zahraničních hvězd v České republice. Paramore, kteří vydávají album po čtyřech letech, vystoupí v červenci na Rock for People, zpěvačka LP, představující deluxe verzi Lost On You, bude tahákem Colours Of Ostrava. V září se k nám vydají i jihoafričtí Seether. Očekávání doprovázejí také první sólovku Harryho Stylese a z domácí scény se podíváme na zoubek Portless

Nové desky: Paramore zvou na Rock for People, LP na Colours, Harry Styles má první sólovku Paramore vydávají novou desku After Laughter a přijedou na Rock for People


Paramore
- After Laughter

Se zatím poslední eponymní deskou Paramore dobyli vrchol hitparád v Anglii i Americe a za skladbu Ain’t It Fun dokonce získali Grammy. Před natáčením novinky After Laughter skupina prošla personálními změnami, krátce před koncem roku 2015 ji opustil baskytarista a zakládající člen Jeremy Davis, do sestavy se naopak vrátil někdejší bubeník kapely Zac Farro. Už první singl Hard Times fanoušky překvapil popovým zvukem, venku je také druhá ochutnávka Told You So. Novinky zahraje v červenci kapela na festivalu Rock for People v Hradci Králové.


Harry Styles
- Harry Styles

První sólovku zpěváka momentálně neaktivních One Direction předznamenal singl Sign Of The Times, který hned po vydání vystřelil na přední příčky hitparád. Výkonným producentem alba je Jeff Bhasker, na další produkci se podíleli Alex Salibian, Tyler Johnson a Kid Harpoon. Deska vychází na CD, LP a ve speciální limitované edici i na CD s 32stránkovým bookletem, který obsáhne exkluzivní fotky pořízené během natáčecího procesu. Styles avizoval, že oproti tvorbě One Direction se bude sólově víc inspirovat svými rockovými idoly, což prvním singlem potvrdil.

Nové desky: Chinaski nepláčou, Divokej Bill se valí jako Tsunami a Debbi nahrávala s Dušanem Neuwerthem


Portless
- Back

Deska Back je logickým vyústěním hudební spolupráce Portless s rapperem Henrym D, který s kapelou již třetím rokem vystupuje na koncertech. Dále na albu spolupracovali DJ Negative a DJ Rido. Portless se svou novou deskou částečně vracejí ke kořenům hardcoreové scény z počátku devadesátých let, ovšem s moderním zvukem a aranžemi. Všechny písničky vznikaly s důrazem na koncertní provedení. Své debutové album New Ride vydala kapela, která vznikla přechodem několika členů Support Lesbiens k novému názvu, v říjnu roku 2013.


LP
- Lost On You (Deluxe edice)

Deluxe edice jedné z momentálně nejžádanějších zpěvaček obsahuje navíc 4 zcela nové písně a 2 dosud nevydané živé nahrávky. V živé verzi najdete i titulní píseň Lost On You, které se dostalo vřelého přijetí u kritiků a hlavně fanoušků. Album produkovali Mike Del Rio (Christina Aguilera, X Ambassadors) a Nate Campany (Tove Lo, Carly Rae Jepsen, Martin Garrix). LP je momentálně na turné po Evropě, a v létě se vrací na evropské festivaly, včetně Colours of Ostrava. České publikum ji v březnu vidělo na dvou koncertech v pražském klubu Roxy. Oba byly vyprodané během několika minut.

 


Seether
- Poison The Parish

Jihoafrická kapela Seether si získala fanoušky tím, že míchá hard rock s alternativním rockem či post-grungem. Nyní představují Shaun Morgan a spol. už svou sedmou desku, kterou v únoru uvedli pilotním singlem Let You Down, k němuž se vázal hororový klip. Od té doby pustili do světa několik dalších ochutnávek. Desku obsahující 12 songů představí naživo také v České republice. V Praze zahrají 29. září v Lucerna Music Baru a o den později na brněnské Flédě.

 


Dále vychází:

  • Machine Gun Kelly - Bloom
  • Mando Diao - Good Times
  • Nocadeň - Introspekcia
  • Eyedress - Manila Ice
  • Warrant - Louder Harder Faster
 

Témata: nové desky, Paramore, LP, Portless, Harry Styles, Seether

zavřít