Pražský Majáles otevírá své brány, vystoupí Marek Ztracený, Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa i Mirai

Vydáno 22.04.2022 | autor: redakce

Pražský Majáles po dvou letech opět otevře své brány. Po popandemickém období půjde o vůbec první "plnokrevný" open-air festival v České republice. Na třech pódiích se v sobotu 23. dubna vystřídají Marek Ztracený, Mirai, Vypsaná fiXa, Horkýže Slíže, Sofian Medjmedj nebo Eddie Stoilow. Tahákem bude rovněž průvod, kdy na jednom z alegorických vozů vystoupí Kapitán Demo.

Pražský Majáles otevírá své brány, vystoupí Marek Ztracený, Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa i Mirai Pražský Majáles otevírá své brány, vystoupí Marek Ztracený, Horkýže Slíže, Vypsaná fiXa i Mirai

Průvod bude tradičně velkou street party – startuje v 9:30 na nároží ulic Vodičkova a Jungmannova v centru Prahy a městem projde až na Strossmeyerovo nám., odkud se jeho účastníci metrem dopraví až k místu konání open-airu na letišti v Letňanech. Průvod vedou družiny kandidátů na krále a královnu Majáles a hudebním tahákem bude koncert Kapitána Dema na jednom z alegorických vozů.

Plzeňský Majáles zlobily rozmary počasí, Kryštof přivezl malý Strahov, zahráli i Mirai nebo Marek Ztracený

Samotný open-air festival otevře své brány účastníkům průvodu a první návštěvníkům v pravé poledne a zanedlouho poté se spustí program ze 3 pódií. Na nich v průběhu dne vystoupí 25 účinkujících, od studentských kapel po největší hvězdy současného mainstreamu. Headlinerem akce je Marek Ztracený, dále zazáří Mirai, Horkýže Slíže, Vypsaná Fixa, Kontrafakt, Viktor Sheen, Yzomandias, Skyline, Calin, STEIN27, Hugo Toxxx, Dorian, Grey256, Poletíme?, Jamaron, Sofian Medjmedj, Eddie Stoliow, Self Made a mnoho dalších. Speciálním hostem s do poslední chvíle utajeným programem bude Kazma. Slavnostním dnem neprovede nikdo jiný než Jakub Kohák.

V průběhu dne dojde také k finálnímu klání kandidátů na krále a královnu Majáles. Vrcholem celého večera je pak jejich slavnostní korunovace. Letos se ve finále utkají studenti VŠE, UK a ČZU.

Festival navazuje na původně připravované ročníky 2020 a 2021 a všechny vstupenky zakoupené na tyto akce jsou platné i v tomto roce. To samé platí i pro vouchery, pokud si je majitelé vstupenky směnili.

Mimořádným počinem bude letošní spolupráce s novým charitativním projektem Fuck Cancer, který se věnuje rakovině mladistvích. Jedno z hlavních pódií ponese název Fuck Cancer a v jeho rámci vystoupí umělci, kteří se na projektu přímo podílí, nebo jej významně podporují – mezi jinými např. Eddie Stoilow, Brixtn, Elly & Karol Komenda, Tome Prince nebo DJ Friky a Martin Svátek. Hlavním spíkrem Fuck Cancer je Martin Mikýř Mikyska, který projekt odprezentuje na všech pódiích.

I přes nedávnou drastickou vlnu zdražování zůstávají vstupenky v původně plánovaných cenových hladinách roku 2020, tj. dětská za 250 Kč, sweet 17 (do 17 let) za 450 Kč a klasická za 666 Kč. Zájem o předprodej je dokonce vyšší, než byl v předcovidových letech.

TZ, foto: Petr Klapper
Témata: Pražský Majáles, Marek Ztracený, Mirai, Vypsaná fiXa, Horkýže Slíže, Sofian Medjmedj, Eddie Stoilow

zavřít