Předkapelou Franz Ferdinand budou ve Foru Karlín Th!s i s Vojtou Kotkem

Vydáno 05.03.2018 | autor: redakce

Předskokanem skotských Franz Ferdinand budou v pražském Foru Karlín 9. března domácí Th!s. Fanoušci se tak mohou těšit na pořádnou porci indie rocku i poctivého rock'n'rollu. 

Předkapelou Franz Ferdinand budou ve Foru Karlín Th!s i s Vojtou Kotkem Předkapelou Franz Ferdinand budou ve Foru Karlín Th!s i s Vojtou Kotkem

Franz Ferdinand vyvolávali v hudebním světě senzaci od vydání svých prvních studiových nahrávek. Na svém kontě mají pět studiových alb, z nichž to poslední - Always Ascending - vyšlo letos 9. února, několik nominací na Grammy a dvě Brit Awards.

Na co se těšit v březnu: Poznáme vítěze cen Žebřík a Anděl, do Prahy dorazí Franz Ferdinand

Čtyřčlenná formace Th!s hraje tvrdší rock, inspirovaný sedmdesátými léty v Americe. Proto rádi svůj žánr nazývají root-rock a hlásí se tak ke kořenům tvrdého rock'n'rollu. Už v roce 2015 si je vybrali jako předskokany pro své jarní turné Laskonky a kremrole Wohnout.


.
"Na pátek 9. března hned tak nezapomeneme," říká za Th!s Vojta Kotek. "Jsme fakt nadšený, že si můžeme zahrát před touhle parádní skotskou partou! I když víme, že předkapely nikoho nezajímaj a i nás vlastně většinou štvou, plánujeme si to nejvíc užít, ostatně jako vždycky!"

Th!s interview: Chtěli jsme, aby naše první deska byla holá a panická zároveň

Th!s vyšlo na konci minulého roku jejich první EP se šesti skladbami po více než deseti letech existence. Další je naplánované na konec roku letošního. Práce na nových skladbách je ten nejbližší program, který si formace naplánovala na nadcházející týdny. K tomu ještě chce natočit další videoklip k novému singlu.

Franz Ferdinand došlo k jedné změně v obsazení - kytarista Nick McCarthy loni skupinu opustil, aby se mohl věnovat své rodině, a nahradil ho Julian Corrie, milovaná osobnost hudební scény v Glasgow. Ten tak doplnil stálé členy Alexe Kapranose, Boba Hardyho a Paula Thomsona. Jak jim to společně šlape naživo, se můžete již tento pátek.

Témata: Franz Ferdinand, This, Forum Karlín

zavřít