Nejočekávanější koncerty zahraničních interpretů roku 2022 (I.). Do Česka dorazí Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves i Avril Lavigne

Vydáno 26.01.2022 | autor: Barbora Kubalová

Je tu nový rok a s ním i obrovská nálož koncertů. K akcím odloženým z loňského nebo i předloňského roku přibývají další a další, hudební fanoušci si tak letos asi sáhnou hluboko do kapsy. Teď už nezbývá než doufat, že všechny chystané akce konečně proběhnou. My vám přinášíme první část výběru toho nejlepšího ze zahraničí, na co se můžete do konce dubna těšit.

Nejočekávanější koncerty zahraničních interpretů roku 2022 (I.). Do Česka dorazí Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves i Avril Lavigne Nejočekávanější koncerty zahraničních interpretů roku 2022 (I.). Do Česka dorazí Bring Me The Horizon, Nothing But Thieves i Avril Lavigne

Hans Zimmer
13. 2. 2022, O2 arena

Milovníci filmové hudby a moderní vážné hudby si jistě nemohou nechat ujít světové turné Hanse Zimmera, který se ve výběru toho nejlepšího ze své tvorby představuje nejen jako skladatel, ale především jako kytarista či pianista, což u skladatelů jeho druhu není zvykem. Přiveze s sebou také kapelu, symfonický orchestr i smíšený pěvecký sbor, takže se můžeme těšit na obrovskou show.

Bring Me The Horizon + A Day To Remember
16. 2. 2022, Malá sportovní hala, Praha

Bring Me The Horizon se českému publiku naposledy představili na Rock for People v roce 2019. Nyní míří do Prahy a kromě nejnovější desky DiE4U s sebou přivezou i speciálního hosta - kapelu A Day To Remember - a hned dva předskokany, Poorstacy a Lorna Shore.

Nova Twins
22. 2. 2022, Café V lese

Anglická dvojice už nám svou “dívčí sílu” předvedla hned na dvou ročnících Rock for People, nyní se poprvé představí na samostatném koncertě. Kromě debutové desky s sebou i nový singl Antagonist, který by snad mohl být předzvěstí nového alba. Jako předkapela se představí talentovaná parta kolem Adama Krofiana, The Atavists.

Avril Lavigne
16. 3. 2022, Tipsport arena

Avril Lavigne měla do Prahy dorazit už minulý rok, kvůli koronaviru se však její koncert odsunul. Nově zahraje v Tipsport areně 16. března. Její fanoušci se mohou těšit nejen na novinky z aktuálního alba Head Above Water, ale také své profláklé hity.

Rag'n'Bone Man
23. 3. 2022, O2 Universum

Evropské turné Life by Misadventure doprovází stejnojmenné druhé album Rory Charlese Grahama, známějšího pod pseudonymem Rag'n'Bone Man. Poprvé se u nás představil v roce 2018 ve Foru Karlín, kdy dokázal, že nepotřebuje předvádět velkou show, aby dokázal zaujmout davy - jeho síla je totiž v jeho charakteristickém hlase. Letos se na něj můžeme těšit v prostorách O2 Universum.

Nothing But Thieves
30. 3. 2022, Roxy Prague

Britští rockeři přivezou do Roxy své třetí album Moral Panic z roku 2020. Přestože bylo nahráno ještě před pandemií, kapela tvrdí, že se do současnosti skvěle hodí. Pojednává totiž o současných problémech, jako je virtuální život, klimatická krize i politické problémy. A protože kapela cítila, že toto téma jednou deskou zcela nevyčerpala, v nucené koncertní pauze v roce 2021 přivedla na svět ještě EP Moral Panic II.

Louis Tomlinson
31. 3. 2022, Forum Karlín

Louis Tomlinson pracoval na svých sólových skladbách po skončení One Direction tři roky, a když v roce 2019 konečně vyrazil na své první světové turné na podporu své první desky Walls, po pouhých dvou odehraných koncertech ho přerušil covid. Chuť si částečně spravil alespoň online koncertem Live from London, který se stal s více než 160 000 nejstreamovanějším vystoupením mužského interpreta v roce 2020, vystupování před lidmi se to ovšem stejně nevyrovná, takže se na turné těší stejně jako jeho fanoušci.

Shawn Mendes - přesunuto
11. 4. 2022, O2 arena

Další mladý a talentovaný zpěvák a muzikant dorazí do Prahy ani ne o měsíc později, a to rovnou do O2 Areny. Ve 23 letech má na kontě už čtyři alba, tři nominace na Grammy a nespočet získaných cen, jako jsou MTV Europe Music Awards, Juno Awards a mnoho dalších. Poslední album Wonder napsal celé v karanténě - sám říká, že oproti dřívějším deskám, kdy měl kolem sebe tým lidí, tentokrát byla celým jeho týmem pouze jeho tehdejší přítelkyně Camilla Cabelo. Tak vzniklo upřímné album, na kterém ukázal svou zranitelnou stránku.

Leoniden
21. 4. 2022, Lucerna Music Bar

Roztančenou indie-rockovou senzaci z Německa v našich končinách už dobře známe, ať už z Rock for People, nebo jejich samostatných koncertů, kterých už tady měli několik. A protože mají Česko rádi tak, jako má Česko rádo je, dorazí k nám zase, a to hned 21. dubna 2022 do Lucerna Music Baru. Fanoušci z Moravy nemusí smutnit, 7. června Leoniden přijedou i do Brna, a to rovnou jako support kanadských Billy Talent.

Franz Ferdinand
28. 4. 2022, Forum Karlín

Franz Ferdinand si prošli v loňském roce další personální změnou. Tentokrát kapelu opustil bubeník Paul Thomson, kterého nahradila Audrey Tait. Ta se hned představila i v novém singlu Billy Goodbye, který bude jednou ze dvou nových skladeb na chystaném výběrovém albu Hits to the Head, které dalo název i aktuálnímu turné. Můžeme se tedy těšit na energické vystoupení plné těch největších hitů, které mají Franz Ferdinand za svou kariéru opravdu požehnaně.

Text: Barbora Kubalová, foto: archiv iREPORT, Universal Music
Témata: Hans Zimmer, Bring Me the Horizon, Nova Twins, Måneskin, Rag N Bone Man, Nothing But Thieves, Louis Tomlinson, Shawn Mendes, Leoniden, Franz Ferdinand

zavřít