Red Hot Chili Peppers koncertem podpoří Bernieho Sanderse, kandidáta na prezidenta USA

Vydáno 27.01.2016 | autor: redakce

Stále častěji můžeme vidět, že se hudebníci zapojují i do politických klání. Třeba kandidát na prezidenta USA Bernie Sanders má za zády podporu od Red Hot Chili Peppers. Američtí rockeři, kteří se drží na vrcholu už od 80. let, mu totiž zahrají v rámci jeho kampaně.

Red Hot Chili Peppers koncertem podpoří Bernieho Sanderse, kandidáta na prezidenta USA Red Hot Chilli Peppers mají o svém prezidentovi jasno

Případné hlasy fanoušků Red Hot Chili Peppers se mohou Sandersovi rozhodně hodit, protože podle dosavadních průzkumů není hlavním adeptem na prezidentské křeslo. Největší šance má prý Hillary Clinton. Koncert Red Hot Chili Peppers uvidí fanoušci v Los Angeels už 5. února. Další živá vystoupení kapely budou následovat v průběhu roku, Red Hoti se totiž chystají na turné po festivalech k nové desce.

LIVE: Red Hot Chili Peppers pod širým nebem bojovali se zvukem

Evropské termíny už jsou známy, zastávka v České republice mezi nimi ale chybí. Zdejší fanoušci tak mohou vyrazit třeba na červnové německé festivaly Rock Im Park a Rock Am Ring nebo na rakouský Novarock.

Kalifornská formace, která hraje už od roku 1983, vydá letos nové studiové album po pěti letech. O nástupci desky I'm With You z roku 2011 toho ale rockeři zatím mnoho neprozradili. Podle aktuálních zpráv na sociálních sítích však zrovna v těchto dnech nahráli jeden nový song.

alternativenation.net. jm

zavřít