Tak utři svoje slzy a znovu najdi štěstí, Balaclava vydává živák

Vydáno 15.03.2020 | autor: redakce

Před dvěma lety se na česká pódia na okamžik vrátila určující kapela tuzemské straight edge hard core scény. Balaclava odehrála dva beznadějně vyprodané koncerty, ten brněnský nyní vychází online. Výtěžek z prodeje živého alba půjde na dobročinné účely.

Tak utři svoje slzy a znovu najdi štěstí, Balaclava vydává živák Tak utři svoje slzy a znovu najdi štěstí, Balaclava vydává živák

Když v roce 1998 odehráli svůj první koncert na pražském squatu Ladronka, byli to v podstatě ještě děti. Na hřbety rukou si tlustou fixou hrdě namalovali velké černé písmeno X a přihlásili tak k hnutí straight edge hard core.

Muzikanti z tohoto žánru odmítají živočišnou stravu i veškeré drogy včetně alkoholu a cigaret, zároveň holdují hlučné, intenzivní a pronikavé hudbě s názorem. Balaclava víc než deset let nehrála, dali se dohromady při příležitosti dvaceti let od prvnícho koncertu.

Punková kapela Hanba křtí debut Silou Kovadliny

Za mikrofonem stál Banán, který později zpíval v mnoha hlučných projektech. Z těch známějších jmenuje Lahar, Hanba, Kovadlina, I'm Pentagon, aktuálně pak vydal dlouhohrající debut s kapelou Protijed.

Na Coffee Breath Records nyní vychází záznam koncertu, který proběhl na konci září 2018 v brněnském klubu Kabinet Múz. 

Živák si můžete poslechnout nebo stáhnout za dobrovolný příspěvek do benefičního fondu, ze kterého peníze pravidelně putují na podporu lidských práv, autonomních prostorů nebo osvobození zvířat.

Na Coffee Breath Records v minulosti vydali své nahrávky například Kovadlina, Tomáš Palucha, Bonus nebo Unbroken.

red

Témata: Balaclava, Hanba, Kovadlina, Protijed, Lahar, Tomáš Palucha, Coffee Breath Records

zavřít