The Black Queen, projekt bývalého frontmana The Dillinger Escape Plan, zamíří do Chapeau Rouge

Vydáno 21.05.2018 | autor: redakce

Americká elektronická kapela The Black Queen složená z bývalých členů metalcoreových The Dillinger Escape Plan a Nine Inch Nails přijede poprvé do Prahy. Naživo ji můžete slyšet 25. října v Chapeau Rouge.

The Black Queen, projekt bývalého frontmana The Dillinger Escape Plan, zamíří do Chapeau Rouge The Black Queen, projekt bývalého frontmana The Dillinger Escape Plan, zamíří do Chapeau Rouge

The Black Queen je electro projekt Grega Puciato, bývalého frontmana The Dillinger Escape Plan a celkově velmi výrazné osobnosti na metalcorové scéně, o kterém časopis Rolling Stone napsal, že je jeden z nejlepších metalových frontmanů. 

Chapeau Rouge interview: Příští rok oslavíme 100 let od otevření klubu

Dalšími členy jsou Joshua Eustis, bývalý člen Nine Inch Nails a Telefon Tel Aviv a Steven Alexander, bývalý technik Nine Inch Nails i The Dillinger Escape Plan. Kapela vznikla v roce 2015 a hned na počátku roku 2016 spatřilo světlo světa debutové album Fever Daydream, které bylo kritikou velmi dobře přijato.

"Původně jsme si představovali, že ten projekt bude čistší a mnohem kytarovější, ale nějak se to zvrtlo a je z toho elektronika," vzpomíná Eustis. V hudbě jsou znát vlivy osmdesátkových a devadesátkových electro kapel jako Depeche Mode, Massive Attack či právě Nine Inch Nails. Kapela si zakládá na vizuální stránce i formě. Deska i všechny singly vyšly pouze na vinylech či kazetách v počtu 233 kusů a proto jsou jen velmi těžko k sehnání.

Vstupenky za 290 Kč jsou v prodeji na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro.

Témata: Chapeau Rouge, The Black QueenNine Inch NailsThe Dillinger Escape Plan

zavřít