The Snuff jako historicky první česká kapela míří na hlavní stage festivalu Woodstock v Polsku

Vydáno 06.06.2016 | autor: Nicola Bernard

Historicky poprvé se na hlavní stage čím dál oblíbenějšího a svou rodinnou atmosférou proslulého polského festivalu Przystanek Woodstock představí i zástupce České republiky. Svou zemi zde bude reprezentovat kapela The Snuff, která je na scéně už šest let.

The Snuff jako historicky první česká kapela míří na hlavní stage festivalu Woodstock v Polsku The Snuff se zúčastní Woodstocku jako historicky první kapela na hlavní stage. Například po boku Bring Me The Horizon

O soutěži se kapela dozvěděla díky Lukášovi Fouskovi, který přibral do svého týmu Marka Rybku, jakožto manažera pro Polsko. "Marek měl informace i kontakty do Polska. Říkal nám o Woodstocku, jaká je to pecka a že tam prostě musíme zahrát (smích). Bohužel (teď bohudík) to nešlo zařídit nijak jinak, než se regulérně přihlásit do jejich „eliminací“ a vyhrát to. No, a přesně tohle se nám povedlo," říká s úsměvem za kapelu The Snuff kytarista Tomáš Kučera.

Před Vánoci drnčili v Lucerna Music Baru The Snuff, výtěžek šel na charitu

Kapela vyhrála v polské soutěži Eliminacje na festival Przystanek Woodstock, kde se zúčastnilo přes 700 kapel ze všech koutů světa a do výběru se dostali právě The Snuff. Kluci tak budou historicky prvními, kdo si zahraje na hlavní stage, například po boku Bring Me The Horizon a dalších umělců.

Ačkoliv není Przystanek Woodstock v Česku až tak populární, každý rok jej navštíví kolem jednoho milionu lidí. Festival navíc nese i ocenění z Los Angeles, kde byl organizátor Jurek Owsiak vyhlášený jako Promotér roku 2015.

Pro kapelu to navíc není poprvé, co budou v Polsku vystupovat. „Upřímně teď v Polsku hrajeme více než v Česku. Není to dané jenom tím, že se chceme posouvat z Česka směrem do celé Evropy, ale i tím, že tam naší hudbu berou opravdu mnohem víc než tady. Minulý rok jsme objeli celé Polsko s punkrockovou legendou The Bill a teď na jaře jsme jeli menší turné s hardrockovou kapelou Corruption na jejich 25. výročí. Všechny koncerty byly, co se atmosféry a nějaký zpětný vazby týče opravdu neuvěřitelný, a proto jsme usoudili, že Polsko je pro nás jako šitý na míru,“ dodává.

VIDEO: The Snuff si to rozdají s násilnickou Erotickou Sylvií

Kromě účasti na polském Woodstocku navíc kapela plánuje i novou desku. Kapela nyní nechává vše dle jejich slov "uzrátL, věnují se předprodukci a aranži všech songů, aby vypustili do světa TOP album. Fanoušci se ale můžou na přelomu léta s podzimem těšit na první song z připravované desky.

zavřít