LIVE: Páteční The Legends Rock Fest přivítal hvězdy českého rocku Škwor nebo Arakain i nastupující mládí

Vydáno 22.07.2017 | autor: Nicola Bernard

Už šestým rokem rozezněl areál Masarykovy věže festival The Legends Rock Fest. Kromě toho, že se každoročně pyšní skvělým line-upem a rodinnou atmosférou, je zároveň splněným snem manželů Lhotových. Vyniká také bohatým doprovodným programem. 

LIVE: Páteční The Legends Rock Fest přivítal hvězdy českého rocku Škwor nebo Arakain i nastupující mládí LIVE: Páteční The Legends Rock Fest přivítal hvězdy českého rocku Škwor nebo Arakain i nastupující mládí


THE LEGENDS ROCK FEST
HOŘICE
21. 7. 2017

Areál prosluněný paprsky, stovky nedočkavých fanoušků, hromada triček s logy oblíbených kapel a zlatavý mok tekoucí proudem - takhle vypadal úvodní den letošního ročníku The Legends Rock Fest. Návštěvníky dále pořadatelé uvítali upomínkovými látkovými vstupenkami, ojedinělým vydáním novin, víčky na hlasování o divácky nejúspěšnější kapelu a vakem s potiskem pro prvních sto návštěvníků.

The Legends Rock Fest přivezl do Hořic Dymytry, Arakain nebo Harlej

O zahájení se obstarala Anarchia. Kapela, jež podle názvu zní spíše punkově, hraje metal vycházející z hard and heavy stylu. Právě melodická muzika a úderné riffy jsou to, co samotnou formaci dokonale vystihuje.. Na hořické pódium se postavila vůbec poprvé, a hned sklidila veliký úspěch. Mezi dalšími nováčky byli mladíci The Snuff. Přestože letos tato pražská modern-rocková kapela oslaví teprve osmý rok na hudební scéně, má svou budoucnost celkem našláplou - nejen to dokazuje zájem bývalého manažera Guns'N'Roses, Douga Goldsteina, který si loni vzal tuto pětici specifickou svou vizáží a otrhanými kusy hávu pod křídlo. Zajímavostí je, že se The Snuff stali nejen první českou kapelou vystupující na velké stage polského Woodstocku, ale také prvními anglicky zpívajícími na festivalu.

Po nich nastoupila na pódium banda hravá, rozverná a vtipná; usměvavý Vilém Čok s kapelou Bypass. Všichni, co jsme koncert Čoka někdy viděli, víme, že si pro svá vystoupení vymyslí vždy něco originálního - ať už to jsou dámské květované legíny, toi-toi v hlavní roli anebo třeba pěvecký duet s lebkou. Ani tady svůj specifický humor nezapřel, a koncert odstartoval vtipem doprovázeným fontánovým ohňostrojem, čímž si publikum omotali kolem prstu. Čím si ale publikum získali, byly klasické hity Ó hory či Na Václavském Václaváku.

Aby publikum nezvolnilo, otřásl samotnými základy nářez v metalovém duchu, formace Arakain. Ta letos slaví pětatřicáté výročí na scéně. Při této příležitosti jeli na jaře "dvojité" turné, kdy první večer byl v duchu unplugged a druhý thrashový. A přesně takto se Arakain představil i zde - podstatnou část setlistu tvořily thrashové vypalovačky prolínané oddechovými tracky.

Kromě hlasování v anketě o divácky nejúspěšnější kapelu si mohli návštěvníci zkrátit čas čekání na další účinkující line-upu doprovodným programem anebo vystát mnohdy četné fronty na autogramiády, a setkat se tak se svými oblíbenci. Ti se ochotně fotili se svými fanoušky a podepisovali nejen autogramové karty.

Na kapelu Škwor se těsilo hodně přiznivců a jejich oblíbenci je opět nezklamali. Parta v čele s Petrem Hrdličkou začala možná nejznámější písní kapely Sraž nás na kolena a výborná nálada přítomné neopouštěla po celý set. Nesměl samozřejmě chybět ani hit Síla starejch vínŠkwor se kromě slušné základny fanoušků pyšní i cenou za první místo v již zmiňované soutěžní anketě, kterou si odnesli na druhém ročníku.



První festivalový den uzavíral Traktor, není to však žádné "pomalé vozítko", jak si člověk obvykle pod tímto pojmem představí. Kapela, která měla v Hořicích také spoustu příznivců, předvedla našláplý rytmický a melodický set a nenechala nikoho v klidu ani v jednu v noci. Tak co, bude zítřek ještě lepší?

Text: Nicola Bernard, foto: The Legends Rock Fest

Témata: The Legends Rock Fest, Škwor, Arakain, Traktor, The Snuff, Vilém Čok

0,00

čtenáři

hlasuj
zavřít