Ve 25 letech zemřela zpěvačka Patricia Janečková, diváci ji znali z talentové soutěže

Vydáno 02.10.2023 | autor: iREPORT

V pouhých pětadvaceti letech podlehla rakovině prsu ostravská operní zpěvačka Patricia Janečková. Poprvé na sebe výrazněji upozornila v Talentmanii, kde si vybojovala vítězství. Zákeřnou nemoc jí doktoři diagnostikovali před rokem.

Ve 25 letech zemřela zpěvačka Patricia Janečková, diváci ji znali z talentové soutěže Ve 25 letech zemřela zpěvačka Patricia Janečková, diváci ji znali z talentové soutěže

Patricii Janečkovou mají televizní diváci uloženou v paměti zřejmě jako třináctiletou holčičku, která v roce 2010 ohromila v soutěži Talentmania svým operním zpěvem. Ve finále tehdy obdržela třiapadesát procent diváckých hlasů. Svými vystoupeními nejednou rozplakala i porotce Zdeňka Trošku. „Přiznám se bez mučení, mám pro Patricii slabost, její zpěv mě dojímá, je to dar od Boha,“ zhodnotil.

Smrt si říká rock'n'roll: Příběhy zesnulých hvězd

Zpěvu se Janečková věnovala i nadále. Ve spolupráci s dirigentem a producentem Oskarem Rózsou vydala své debutové album a vyhrála mezinárodní pěveckou soutěž liturgické hudby Concorso di musica sacra v Říme. V posledních letech byla součástí Národního divadla moravskoslezského.

V únoru 2022 Janečková svým sledujícím na Instagramu oznámila, že jí lékaři diagnostikovali rakovinu prsu. „Pamatuji si to, jako by to bylo včera. Byl krásný, slunečný den a já jsem si jela pro výsledky. Přijela jsem do nemocnice s úsměvem na tváři, protože jsem si v ten moment nemyslela, že bych mohla obdržet zlé zprávy. Po pár minutách, když si mě lékař zavolal k sobě do ordinace, se mé pocity ale naprosto změnily. Je to nepopsatelný pocit,“ popsala o rok později.

„Během jednoho roku jsem podstoupila šestnáct chemoterapií, mastektomii a měsíc ozařování, nepočítám injekce a další nepříjemné věci. Někdy jsem byla v nemocnici častěji než doma, ale člověk si zvykne na všechno,“ dodala s tím, že děkuje doktorům za to, že z nejhoršího je venku.

Nemoc však udeřila znovu v plné síle. Jak potvrdila její manažerka Jana Švábová, Janečková 1. října zákeřné nemoci podlehla. V posledním roce se stihla zasnoubit a také vdát. Jejím manželem se stal kolega Vlastimil Burda, který stál po celou dobu po jejím boku.

red, foto: Instagram Patricie Janečkové, Youtube
Témata: Patricia Janečková, Talentmania, operní zpěv, rakovina

zavřít