Za smrt Christiny Grimmie v Orlandu je odpovědný šílený fanoušek. Zbraně pronesl přes ochranku

Vydáno 13.06.2016 | autor: Josef Martínek

Policie potvrdila, že muž, který v pátek večer na koncertě v Orlandu zastřelil dvaadvacetiletou zpěvačku Christinu Grimmie a poté sám sebe, byl s největší pravděpodobností vyšinutý fanoušek. Na koncert přijel s jasným úmyslem zabíjet. 

Za smrt Christiny Grimmie v Orlandu je odpovědný šílený fanoušek. Zbraně pronesl přes ochranku Christina Grimmie na pódiu v soutěži The Voice v roce 2014

Sedmadvacetiletý Kevin James Loibl podle všeho Christinu ani osobně neznal. Do Orlanda za ní jel přes dvě stě kilometrů a na koncert pronesl dvě pistole, nůž a náhradní munici. Byl sice kontrolován ochrankou, ta ale neměla k dispozici detektor kovu, takže se Loibl i se zbraněmi dostal dovnitř. 

Talent, který už nerozkvete: TOP 5 pěveckých výkonů zavražděné Christiny Grimmie

Na mladou umělkyni měl vystřelit celkem třikrát, Christina Grimmie následně v nemocnici svým zraněním podlehla. Útočníka rychle spacifikoval její bratr, čímž podle policie možná zachránil bezpočet dalších životů. Na autogram v sále čekalo ještě asi 60 lidí. Loibl poté zbraň obrátil proti sobě. 

vložte odkaz, text nemažte

Tragický víkend v Orlandu byl hned následující noc následován další děsivou událostí, kdy bylo v gay klubu postříleno na 50 lidí a další desítky skončily se zraněním v nemocnici. 

zavřít