Talent, který už nerozkvete: TOP 5 pěveckých výkonů zavražděné Christiny Grimmie

Vydáno 12.06.2016 | autor: Josef Martínek

Christina Grimmie zazářila před dvěma lety v talentové show The Voice, kde obsadila třetí místo. Už několik let na sebe upozorňovala coby YouTuberka, když zdařile předělávala současné popové hity. Vydala jedno dlouhohrající album a dvě EP, ale první nahrávku pod velkým labelem teprve chystala. Bohužel, její vydání se už nedožije - poté, co byla na autogramiádě po svém koncertě třikrát postřelena, svým zraněním podlehla. Ve dvaadvaceti letech. Připomeňte si 5 jejích nejlepších výkonů.

Talent, který už nerozkvete: TOP 5 pěveckých výkonů zavražděné Christiny Grimmie Christina Grimmie sbírala na svém kanále miliony zhlédnutí

Just A Dream with Sam Tsui (Nelly)

116 milionů zhlédnutí a přes milion likes - to jsou čísla, kterých kolikrát se svými videi nedosáhnou ani zavedené hvězdy. Teprve šestnáctiletá Christina takto v roce 2010 zabodovala s kolegou YouTubereme Samem Tsuiem díky coveru Nellyho hitu Just A Dream. Z jejich verze sršel mladický elán a navíc spolu i skvěle ladili. Grimmie už v té době byla známá díky coverům Miley Cyrus a v soutěži MyYouTube dokonce skončila na 2. místě - hned za stoupající hvězdou Selenou Gomez.

Atentát na koncertě: zpěvačka Christina Grimmie byla zastřelena při autogramiádě

Titanium (David Guetta feat. Sia)

Naložit si na bedra písničku, kterou zpívá Sia, to chce pořádný kus odvahy. Christina si střihla Titanium v roce 2012, když jí bylo teprve 18 let. Nejen že si na pěvecké exhibici jedné z nejlepších vokalistek současnosti nevylámala zuby, ale dokázala oslnit dynamikou ve svém hlase.

vložte odkaz, text nemažte

Wrecking Ball (Miley Cyrus)

Rok 2014, šestá řada pěveckého klání The Voice. Christina Grimmie znovu sáhla do repertoáru své oblíbené Miley Cyrus a porotu vlastním podáním Wrecking Ball doslova ohromila. Všichni čtyři kouči, jimiž byli Usher, Adam Levine, Shakira a Blake Shelton, otočili svá křesla, čímž o zpěvačku projevili zájem. Energické číslo zahájilo její spanilou jízdu soutěží, která vyvrcholila třetím místem a podepsáním smlouvy s Island Records.

Counting Stars (OneRepublic)

Cizí nebyly Christině ani písně z repertoáru mužských umělců. Živelnou Counting Stars od OneRepublic dokázala zjemnit a obohatit ji svým "dívčím" pohledem. Grimmie zkrátka nešlo v jejích coververzích o kopírování, ale dávala do nich i velký kus sebe sama.

Hello (Adele)

Hned jak Adele loni s hitem Hello ovládla světové žebříčky, rozhodla se jí zhostit i Christina Grimmie. Útlá zpěvačka samozřejmě neměla tak mohutný hlasový projev jako její slavnější kolegyně, ale přesto nebylo její zpracování utopií. Hello předvedla s elegancí, nadhledem a bylo znát, že jako zpěvačka stále zraje a zdokonaluje práci se svým vokálem. Bohužel, po 10. červnu už se nedozvíme, co vše nám ještě mohla předvést.

zavřít