Záznam přelomového koncertu Rolling Stones na Kubě vyjde na DVD

Vydáno 02.10.2016 | autor: redakce

Velký pátek - 25. března 2016 - je datum, které se zapsalo do historie Kuby i do historie rock'n'rollu. Rolling Stones se stali první rockovou kapelou, která v Havaně odehrála obrovský venkovní koncert pro statisíce fanoušku s volným vstupem. Byl zachycen oscarovým režisérem Paulem Dugdalem a výsledkem je: Havana Moon - The Rolling Stones Live in Cuba na DVD.

Záznam přelomového koncertu Rolling Stones na Kubě vyjde na DVD Záznam přelomového koncertu Rolling Stones na Kubě vyjde na DVD

Show britských rockerů přilákala na milion lidí v hlavním městě. Bylo to ve stejném týdnu, kdy se Barack Obama stal prvním americkým prezidentem, který po osmdesáti osmi letech navštívil Kubu. Televizní stanice po celém světě informovaly, že Obama byl pro Rolling Stones "předskokanem".

Rolling Stones hráli na Kubě pro půl milionu lidí zadarmo

Když se Stones objevili na pódiu před jásajícími davy, snad každý si uvědomil, že tohle je přelomový životní kulturní okamžik pro zemi stojící na prahu změn. Nic už nestálo mezi skupinou a nadšenými fanoušky, ani římský Vatkán, který proti velkému rock'n'rollovému koncertu v Havaně na Velký pátek protestoval.

vložte odkaz, text nemažte

Mick Jagger přivítal obrovské publikum slovy: "Časy se konečně mění, Kubo, jsme tak rádi, že jsme tady". Během více než dvouhodinového vystoupení zahráli všechny velké hity. Nyní vychází záznam na DVD Havana Moon. 

Jak řekl kubánský fanoušek Stones. "No ne, nikdy, nikdy, nikdy by mě nenapadlo, že se toho dočkám. Dnes večer se mi splnil sen." Jiný dodal: "Prostě fantastické - o téhle chvíli jsem pěkně dlouho snil. Byl jsem svědkem toho nejdůležitějšího koncertu na Kubě, protože tohle jsou Rolling Stones."

tz, jm

Témata: Rolling Stones, Mick Jagger, Kuba, Havana Moon

zavřít