Zemřel LG Petrov, frontman švédských death metalistů Entombed A.D.

Vydáno 08.03.2021 | autor: Andrea Štipčáková

Lars-Göran Petrov známý jako LG Petrov bojoval více než rok s rakovinou. Členové kapely Entombed A.D., ve které byl frontmanem, to v neděli oznámili na sociálních sítích. Zpěvákovi bylo 49 let.

Zemřel LG Petrov, frontman švédských death metalistů Entombed A.D. Zemřel LG Petrov, frontman švédských death metalistů Entombed A.D.

LG Petrov se o tom, že trpí nevyléčitelnou formou rakoviny, dozvěděl od lékařů před více než rokem. V neděli jeho kapela oznámila, že její frontman zemřel. „Náš brácha, lídr, zpěvák, náš Chief Rebel Angel, odešel na druhou stranu. S velkým smutkem vám musíme oznámil, že nás Lars-Göran Petrov opustil,“ napsala.

Behemoth, Abbath, Entombed A.D. a Inguisition drancovali v pražském MeetFactory

„Byl to neuvěřitelný kamarád, osoba, která toho hodně zanechala v mnoha lidech. Změnil svou muzikou, hlasem, charakterem a jedinečnou osobností tolik životů! Jeho úsměv si budeme navždy pamatovat. Když se ho v rozhovoru zeptali, co by chtěl mít na náhrobku, řekl: ‚Nikdy nezemřu, nikdy to nezemře.‘ A je to pravda. Navždy budeš v našich srdcích,“ rozloučili se členové Entombed A.D. se zpěvákem.

LG Petrov nahrál s Entombed A.D. celkem tři studiová alba, přičemž poslední vyšlo v srpnu 2019. Stál také v čele death metalové kapely Firespawn a byl členem Necrophobic, Unleashed a Dark Funeral.

red, foto: archiv iREPORT, FB Entombed A.D.
Témata: LG Petrov, Lars-Göran Petrov, Entombed A.D.

zavřít